Balbo had het album De meimoorden van Eric Heuvel en Jacques Post had ook kunnen gebruiken voor de rubriek Waar luisteren stripfiguren naar. Hoofdpersoon Henk Maalbeck luistert op onderstaand afbeelding namelijk naar Billie Holiday (1) en er hangt een poster van  Freddy Johnson (2) aan de muur, maar Balbo koos toch voor het bóekje op de tafel (3).
Dat is namelijk Action comics nummer 1 (3), met daarin het allereerste avontuur van Superman uit 1939!


 

 

 

In Paul Geerts' Suske & Wiske-album 214 De parel in de lotusbloem ziet Wiske op Schiphol één van hun eigen avonturen liggen (4). Het gaat om album 118 De gouden cirkel (4), dat zich - net als De Parel in de Lotusbloem - in het Verre Oosten afspeelt en door velen wordt gezien als één van de beste Suske & Wiske-verhalen (wederom net als De parel in de Lotusbloem trouwens!).
Waarschijnlijk is het een favoriet album van Paul Geerts.
Die maakte namelijk veel 'reis'avonturen met Suske & Wiske...



 

 

 

 

Het is natuurlijk grappig om te zien dat er in de albums van Sophie door Sophie en haar vriendjes regelmatig gelezen wordt in striptijdschriften. Zo lezen in het verhaal Lord Nelson zowel Sophie (5) als meneer Rebus (6) op het strand de Robbedoes/Spirou, net als een jongetje (7) in het verhaal Zoef voelt zich bedreigd en ligt er op het bed van Sophie's kajuit in De Ka-straal een exemplaar van het Franse stripblad Pilote (8)...



 



 

 Maar nóg leuker is het als ze lezen in een stripalbum dat je helemaal herkennen kunt!
Zoals hier in het Sophie-verhaal De klapgeest, waar je Sophie ziet lezen in Z van Zwendel (9), het vijftiende Robbedoes-album...

 

 

 

 

 


Of in het Sophie-verhaal De trombone der goedheid, waarin je op een plank van de speelgoedwinkel het derde Bollie en Billie-album (10) kunt zien staan...



Of in het Sophie-verhaal De boeman, waarin Bertje zit te lezen in Guust Flater 6 Flaterschade.
Zowel voor- als achterkant (biljart) zijn duidelijk te herkennen (11).
Aan de hand van de achterkant kon Balbo achterhalen dat Bertje een eerste druk van Guust 6 in z'n trekhaakjes heeft (12)!

 

 

 

 

 

In het eerste Ragebol-album De droom van de walvis gunt stripmaker Frank Pé ons een blik in Ragebol's (en vermoedelijk zijn éigen) stripkast.
Cosey's zevende Jonathan-album Kate (13) is duidelijk te herkennen. Net als (de titel van) een album van Little Nemo, er vlak achter (14).


 

 


Verderop in datzelfde album zien we de boekenkast van een andere kant en is het Franse Alack Sinner-album Flic ou privé te zien (15).
In een boekwinkeltje staat La veritable histoire du soldat inconnu [Het ware verhaal van de onbekende soldaat] (16) van Jacques Tardi te koop, al moet je wel heel goed kijken...
Weer iets verderop leest Ragebol in Frommeltje en Viola's Sombere dagen (17)...

 

 

 

 


...Daar blijft het niet bij. Ook te zien in het eerste album: Corto Maltese De ballade van de zilte zee (18)...
(Achter de kat zie je trouwens de eerder genoemde albums van Jonathan (13) en Little Nemo (14) nogmaals)
En in het derde album De nacht van de kat bekijkt iemand in Ragebol's woning een rijtje boeken waartussen Balbo boeken van Schultheiss, Moebius, Rork, Calvin & Hobbes, Akira en Watchmen (19) herkent!

 


 

...En als Ragebol in het vierde album Onder twee zonnen in Japan verzeild raakt kan Pé het niet laten een aantal manga's (20) [Japanse strips] ten tonele te voeren, zoals Akira (21) en Gon (22)...

 

 

 

In het tweede deel van Stomp De spoken van Knightgrave leest een politieagent in een berucht stripboekje (23).
Het gaat om Crime SuspenStories #22. De cover van Johnny Craig kwam zwaar onder vuur te liggen in verband met het afgehakte hoofd op de voorkant. Iets dat in de jaren vijftig van de vorige eeuw not done was.

 



 

Dat was het voor deze keer, tot in een volgende Vlooien met Balbo,

 

 

Balbo de Strip-Aap