Recensie Vrije vlucht HC Laat mijn hand niet los door Didier Cassegrain & Fred Duval (naar Michel Bussi) Uitgeverij Dupuis

Recensie Vrije vlucht HC Laat mijn hand niet los door Didier Cassegrain & Fred Duval (naar Michel Bussi) Uitgeverij Dupuis

 

Recensie Vrije vlucht HC Laat mijn hand niet los
door Didier Cassegrain & Fred Duval (naar Michel Bussi)
Uitgeverij Dupuis

 

Nu uitgeverij Daedalus een reeks opgezet heeft met verstrippingen van Michel Bussi’s verhalen blijkt ook de eerste uitgeverij die een roman van hem in stripvorm bracht nog niet helemaal klaar met de schrijver.
Laat mijn hand niet los is na Zwarte waterlelies het tweede album naar Michel Bussi dat in Dupuis’ collectie Vrije Vlucht verschijnt.

Laat mijn hand niet los is wederom bewerkt en getekend door Fred Duval en Didier Cassegrain.
Die laatste heeft een opvallende manier van tekenen en inkleuren. Hij heeft een heel eigen, zeer herkenbare stijl. Niet flitsend, maar prettig eigenwijs.
Grote troef is echter – zoals bij alle totnogtoe verstripte Bussi-romans – het verhaal.
Liane Bellion, de vrouw van een op Réunion vakantie vierend echtpaar, raakt vermist en in hun hotelkamer worden sporen van geweld aangetroffen.
Hoofdverdachte is haar echtgenoot, zeker als de plaatselijke politie er achter komt dat hij eerder betrokken is geweest bij een fataal ongeluk op het eiland.
En hij maakt het er niet beter op door met zijn dochtertje op de vlucht slaan!
Alles lijkt er op te wijzen dat Martial Liane omgebracht heeft, maar we weten inmiddels dat zoiets bij Bussi nog niets zegt! Ook in Laat mijn hand niet los heeft hij een paar verrassingen voor de lezer in petto.

Het zit weer erg goed in elkaar, maar het plot is niet het enige boeiende aan Fred Duval’s bewerking:
er is weer een interessante groep hoofdrolspelers bijeengebracht: Martial is geheimzinnig genoeg om de lezer te laten twijfelen aan zijn onschuld; Graziella Doré – de plaatselijke politiechef – is een gedreven dame. Haar assistent Konstantinos, die op het eiland fungeert als smerig én als forensisch expert, is helemáál een opvallende figuur. Een vrijbuiter met een hawaii-shirt, slippers en een knotje die niet vies is van enige geestverruimende substansies.
Hij lijkt een oppervlakkige genotzoeker, maar tja… niets is wat het lijkt bij Bussi!

 

(Hans Hartgers)

Interesse? Koop het album hier!