Recensie De dames van de Pillar to Post 1 HC June (Verboden haven) door Stefano Turconi & Teresa Radice Uitgeverij Hum

Recensie De dames van de Pillar to Post 1 HC June (Verboden haven) door Stefano Turconi & Teresa Radice Uitgeverij Hum

 

Recensie De dames van de Pillar to Post
1 HC June (Verboden haven)
door Stefano Turconi & Teresa Radice
Uitgeverij Hum

 

De verboden haven van uitgeverij Hum was een aangename verrassing en verkocht – zeker voor een in zwart-wit uitgevoerd album – zeer goed. Het album raakte in een mum van tijd uitverkocht. Het werd onlangs als softcover herdrukt, want er stond een vervolg op stapel.
Aan de ene kant ben je dan als liefhebber enthousiast, anderzijds vraag je je af hoe je een vervolg kunt maken op een album dat zo overtuigend áf is als De verboden haven.
De auteurs Stefano Turconi en Teresa Radice hebben heel dapper radicaal het roer omgegooid:
De hoofdfiguren van hun succesalbum zijn vrijwel allemaal uit beeld en het verhaal gaat niet – zoals ik verwacht had – verder met het hotel dat de drie zussen uit De verboden haven gaan uitbaten, maar handelt rond het bordeel The pillar to post.
De auteurs concentreren zich op de getatoeëerde Maori uit De verboden haven die er aan de slag gaat als buitenwipper.

Maar dat is niet de enige breuk met De verboden haven.
De dames van de Pillar to post is uitgebracht op normaal albumformaat, een stuk groter dan het oorspronkelijke boek; telt 48 pagina’s in plaats van 300 en is helemaal in kleur!
Al met al worden de verwachtingen van de verzamelaar nogal op de proef gesteld, want De dames van de Pillar to post lijkt fysiek in weinig nog op De verboden haven.
Maar één ding is gebleven: Teresa Radice haar verhaal is steengoed!
De karakters overtuigen volledig en de tekeningen van Stefano Turconi zijn lekker zwierig en door de fraaie inkleuring nog aantrekkelijker dan eerst.
In een wereld waarin uitgevers en auteurs liever op safe spelen en vaak veel te lang voortborduren op uitgebluste succesformules zijn de stappen die er met De dames van de Pillar to post genomen zijn een verademing.
Hopelijk pakt de gok – ook qua verkoop - goed uit, dit album is het zeker waard!

 

(Hans Hartgers)

Interesse? Koop het album hier!