Recensie Na de hel 1 HC De tuin van Alice door Fabrice Meddour & Damien Marie

Recensie Na de hel 1 HC De tuin van Alice door Fabrice Meddour & Damien Marie

Recensie Na de hel 1 HC De tuin van Alice
door Fabrice Meddour & Damien Marie

 

De Amerikaanse burgeroorlog is voorbij, de Zuidelijken hebben verloren. Hun plantages liggen er verloren en verwoest bij.
Dorothy Gale is de enige overlevende op haar vaders katoenplantage. Ze gaat op zoek naar wat ze de twaalf apostelen van de duivel noemt: twaalf plunderaars die rovend en verkrachtend door het Zuiden trokken, vlak achter de troepen van Sherman aan.
Dorothy ontmoet Alice, een klein meisje dat ongeveer hetzelfde moet hebben doorgemaakt als zij. Alice heeft namelijk ook kennis gemaakt met de twaalf apostelen.
Wie weet kan zijn Dorothy aan inlichtingen helpen die haar op het spoor van de misdadigers kunnen zetten... Maar de schok heeft Alice half in een droomwereld gestort: Ze praat in Alice-in-Wonderland-termen over haar ervaringen en dat maakt het niet gemakkelijk concrete informatie uit haar verhaal te peuren.

Hunk, Hickory en Zeke zijn op zoek naar iets anders: naar goud. Als ze Dorothy en Alice ontmoeten beseffen de vijf al snel dat ze – al is hun doel niet precies hetzelfde – elkaar kunnen helpen.

 

Na de hel vertelt het verhaal van een door de Burgeroorlog verscheurd en vertrapt Zuiden.
Damien Marie's idee om door dit verhaal flarden van Alice in Wonderland heen te weven is een unieke vondst, en werkt goed. Het brein doet gekke dingen als het een te grote schok ondergaat.
Met stemmig teken/schilderwerk brengt Fabrice Meddour (Hispanola) dit bijzondere verhaal in beeld.(Hans Hartgers)

Interesse? Koop het album hier!