Recensie Shanghai dream 1. Exodus 1938 door Jorge Miguel & Philippe Thirault naar Edward Ryan & Yang Xie

 Recensie Shanghai dream 1. Exodus 1938 door Jorge Miguel & Philippe Thirault naar Edward Ryan & Yang Xie

 

Recensie Shanghai dream 1. Exodus 1938
door Jorge Miguel & Philippe Thirault naar Edward Ryan & Yang Xie

 

Een Joods echtpaar had de kans uit Berlijn te vertrekken en te emigreren naar de Verenigde Staten. Ze zijn niet gegaan... Illo's vader juwelier Kessler is gehandicapt (hij verloor een been in de Eerste Wereldoorlog) en Bernhard en Illo besloten dan toch maar in Duitsland te blijven. Als onderscheiden oorlogsheld zou Késsler toch veilig moeten zijn voor de oprukkende nazi's?
In 1938 blijkt het heldhaftige verleden van de juwelier geen vrijbrief, maar van emigreren naar Amerika kan dan geen sprake meer zijn.
Er is een waterkansje dat ze nog wél kunnen vertrekken uit Duitsland, maar dan naar exotischer oorden. Het lukt Illo een overtocht te boeken naar Shanghai, twéé plaatsen. Haar vader staat erop dat ze met z'n tweeën gaan; hij zal achterblijven.
Er zit weinig anders op, dit is de láátste kans, maar het zit Illo niet lekker...

Beide auteurs zijn geen grote bekenden in de Nederlandse stripwereld, maar leveren een prima album af.
Jorge Miguel (Orion) brengt het verhaal van Bernhard en Illo heel helder in beeld. Zijn tekeningen zijn aangenaam open en toegankelijk. Ook de inkleuring van Delf zal veel stripliefhebbers aanspreken.
Het verhaal van Edward Ryan en Yang Xie werd tot stripverhaal bewerkt door Philippe Thirault (Mandalay, O'boys, De helse meute).
Vakwerk, en dat geldt voor het werk van beide heren!(Hans Hartgers)

Interesse? Koop het album hier!