Recensie Wildwest 1 Calamity Jane door Jacques Lamontagne & Thierry Gloris

Recensie Wildwest 1 Calamity Jane door Jacques Lamontagne & Thierry Gloris

 

Recensie Wildwest 1 Calamity Jane
door Jacques Lamontagne & Thierry Gloris

 

Martha Cannary heeft niet de meest glorieuze baan als schoonmaakster in een bordeel, maar het kan erger: Ze prijst zich gelukkig dat ze de kost niet op haar rug hoeft te verdienen.
Maar dan slaat het noodlot toe. Haar baas maakt kosten als ze herstellende is van een aanranding en die moeten terugbetaald worden...

Wildwest is een harde western, waarin het gezichtspunt nu eens dat van een vrouw is. In dat opzicht vertoont het verhaal veel gelijkenis met de recente westernstrip Het venijn. Ook daarin figureert een vrouw die zich de kaas niet van het brood wil laten eten in een door mannen gedomineerde wereld.
Het tekenwerk van Wildwest is heel gedetailleerd en zeer realistisch.
Oogstrelend zou ik het door de bijna overdaad aan details niet willen noemen, maar het verleent de strip wel een heel authentiek tintje.
Jacques Lamontagne tekende eerder de in het Nederlands vertaalde historische fantasy-reeks Druiden en Aspis, detectives van het ongewone, beiden met realistische tekeningen, maar voor Wildwest heeft hij zijn tekenstijl wat minder clean gemaakt. Stof, modder en vuil was tenslotte óveral in het wilde westen....

 

Scenarist Thierry Gloris (Bloedkoninginnen, Valois, Aspis) gaat – net als in veel van zijn strips – uit van een historisch personage voor dit eerste deel Calamity Jane en toont ons hoe Martha Cannary van een timide schoonmaakstertje langzaamaan verandert in de beruchte vrouwelijke revolverheld.(Hans Hartgers)

Interesse? Koop het album hier!