Recensie Wild river integraal HC door Vincent Wagner & Roger Seiter

Recensie Wild river integraal HC door Vincent Wagner & Roger Seiter

 

Recensie Wild river integraal HC
door Vincent Wagner & Roger Seiter

 

Wild River werd een jaar of tien geleden uitgegeven door Casterman. Na twee delen stopte de uitgever met de reeks, maar die was toen nog niet voltooid. Dark Dragon neemt nu het stokje over en brengt een integrale editie met daarin ook het niet eerder in Nederland verschenen derde deel.

Wild River is een strip over Robert Frazer, een trapper. Trappers waren de eerste Europese kolonisten die zich vestigden in de Verenigde Staten en leefden van kleine boerderijtjes en de handel in pelsen.
Frazer nam deel aan de beroemde expeditie van Lewis & Clark en bleef na afloop hangen. Hij woont nu met zijn gezin aan de rand van de Missouri. Op een dag komt zijn broer uit Europa op bezoek en laat Robert zijn gezin een paar dagen alleen om hem op te gaan halen in Saint-Louis. Tegen de tijd dat de broers terug zijn op Frazer's boerderij heeft het noodlot toegeslagen: Robert's vrouw en kind zijn door de roodhuiden ontvoerd. Of érger....
Vanaf dat moment kent Robert nog maar één doel: Zijn vrouw en zoon terugvinden.
Dat is geen geringe opgave, niet alleen is de natuur ruig en vijandig, ook de spanningen tussen rood en blank lopen in het gebied rond de Missouri hoog op.


Met veel aandacht voor de Indianen en de manier waarop ze werden behandeld door de blanken vertelt Roger Seiter (Fog, H.M.S., Special branch) van Frazer's zoektocht.
Het tekenwerk van Vincent Wagner (Betoverd Venetië, ook samen met Seiter) is wat ongepolijst, maar erg helder.
Zijn creatieve gebruik van de bladspiegel tilt zijn op zich niet bijzondere tekenwerk naar een hoger plan.
Verhaal en tekeningen vullen elkaar aan tot een vlot en leesbaar verhaal, dat door het gebruik van veel personages en even zovele invalshoeken aan kracht wint.
Alleen al interessant omdat het leven van de trapper – in tegenstelling tot het leven van de cowboy – nog niet zo heel vaak het stripverhaal tot onderwerp diende...(HH)

Interesse? Koop het album hier!