Recensie De oorlog winnen 1. Ciudalia door Frederic Genet naar Jean-Philippe Jaworski

Recensie De oorlog winnen 1. Ciudalia door Frederic Genet naar Jean-Philippe Jaworski

 

Recensie De oorlog winnen 1. Ciudalia
door Frederic Genet naar Jean-Philippe Jaworski

 

De oorlog winnen gaat niet zomaar over een vechtersbaas. Aan het begin van het verhaal komt hoofdrolspeler Benvenuto Gefusal over als een vagebond die leeft voor pleziertjes: Gokken, vrouwen en drank. Maar er is die intelligente oogopslag...
Dat hij meer in z'n mars heeft wordt duidelijk als hij de opdracht krijgt een hooggeplaatst heer te vermoorden. Dat mislukt op een rare manier en Benvenuto concludeert dat het zaakje stinkt. Hij is verwikkeld geraakt in een meedogenloze, politieke machtstrijd.
Dankzij z'n intelligentie en vlotte tong weet Benvenuto zijn kansen te keren en klimt hij op tot adviseur van zijn beoogde slachtoffer.
Dat belooft wat voor de toekomst...

 

Frederic Genét is de tekenaar van de populaire stripreeks Samoerai. Zijn tekenwerk voor De oorlog winnen is dan ook dik in orde. Het scenario schreef hij zelf, naar de boeken van Jean-Philippe Jaworski. Hij brengt het er prima vanaf.
Ciudalia lijkt op het eerste gezicht misschien de zoveelste Schorpioen-achtige degenvechtstrip, maar heeft meer dan voldoende eigenheid om het op eigen kracht te gaan maken.(HH)

Interesse? Koop het album hier!