Recensie Rio 1 God voor ons allen door Corentin Rouge & Louise Garcia

 Recensie Rio 1 God voor ons allen door Corentin Rouge & Louise Garcia

 

Recensie Rio 1 God voor ons allen
door Corentin Rouge & Louise Garcia

 

Tjonge jonge, wat een lelijke voorkant toch weer. Zo trek je toch geen potentiële kopers over de streep je album een kans te geven! En dat terwijl Corentin Rouge (Juarez, Comanche, Simon de Samaritaan) toch echt mooi kan tekenen. Dat bewijst hij in het binnenwerk van deze strip, al is er weinig moois aan het milieu dat hij op papier zet: Sloppenwijken, armoede, straatschoffies, hoeren en drugsdealers. De enige mooie mensen die hij tekent is een echtpaar dat één van de weesjes wil adopteren, ze springen in het oog als een vlag op een modderschuit. Hun rol is in dit eerste deel nog niet geheel duidelijk, maar hun schoonheid lijkt 'only skin deep'...


De moeder van Rubeus en Nina wordt door haar minnaar vermoordt als ze rechten denkt te kunnen ontlenen aan haar positie als Jonas' bijslaap. Jonas is niet van plan zich te laten chanteren, verliest zijn geduld en maakt Alma voor de ogen van haar zoon af. Rubeus ontfermt zich over zijn kleine zusje en probeert zich staande te houden in het vijandelijke Rio. Dat is geen gemakkelijke opgave, maar één idee fixe houdt hem gaande:
Zijn moeder lééft!

 

Schrijfster Louise Garcia spaart de lezer niet en zet een spijkerharde wereld neer die ze ongetwijfeld ontleent aan de werkelijkheid:
Ze groeide zélf op in Rio de Janero.
De toon is gezet. De lelijkheid hier tentoongespreid smaakt naar meer... behalve voor de cover.

(HH)

Interesse? Koop het album hier!