Recensie Canardo 23 HC Moord op het meer door Benoit Sokal & Pascal Regnauld

 Recensie Canardo 23 HC Moord op het meer door Benoit Sokal & Pascal Regnauld

 

Recensie Canardo 23 HC Moord op het meer
door Benoit Sokal & Pascal Regnauld

 

De boodschap van de nieuwe Inspecteur Canardo is duidelijk; België is net zo'n bananenrepubliek als sommige van die verre landjes waar wij soms zo schamper onze schouders over kunnen ophalen.
Benoit Sokal knoeit wat met de landkaart van Europa en plaatst pal ónder België het land Belgamburg. De twee landen worden gescheiden door het Belgameer.
Belgamburg doet in dit verhaal dienst als een belastingparadijs á la Monaco, maar ook als vluchthaven voor gelukzoekers zoals ze bij de Cubaans-Amerikaanse grens dagelijks aangetroffen worden. Bij Sokal zijn het echter geen wanhopige Cubanen, maar kansarme Walen die hun geluk beproeven in Bergamburg en in illegale bootjes de oversteek wagen. Voor de vrouwen en meisjes is in Belgamburg wel werk: de lelijke mogen poetsen, de knappe kunnen een iets relaxtere houding aannemen om aan de kost te komen.
Maar niet alle meisjes halen heelhuids de overkant van het meer...
Palingvisser Harry vond een meisje bij zijn fuiken aan de rand van het meer en ontnam de palingen een maaltijd door haar mee naar huis te nemen en op te lappen. Aan Canardo de taak om uit te zoeken wie ze is en waar ze vandaan komt, want ze is haar geheugen kwijt.
Om Canardo wat op weg te helpen laat de mooie dame hem haar billen en borsten zien, maar het is niet wat u – of Canardo – denkt...

Canardo wordt al sinds enige jaren niet meer getekend door Sokal zelf; Pascal Regnauld is verantwoordelijk voor het tekenwerk,
Hij tekent in de stijl van Sokal en al is zijn stijl ietsje ronder en toch net wat minder smakelijk dan die van de meester zelf; op het tekenwerk valt weinig aan te merken.
De strip Canardo kende zo halverwege de reeks een inzinking, de scenario's werden minder en gezochter, maar nu Sokal zich enkel nog om het verhaal hoeft te bekommeren is vrijwel elke Canardo weer dik in orde. Ook deze keer. Gelukkig is het nog steeds een satirische strip, waarin de hedendaagse politiek nauwelijks verhuld aan de kaak wordt gesteld. Dat de eend haast achteloos en zonder zich al te druk te maken de zaak oplost is eigenlijk maar bijzaak.(HH)

Interesse? Koop het album hier!