Recensie Little Tulip HC Getekend door Francois Boucq & Jerome Charyn

Recensie Little Tulip HC Getekend door Francois Boucq & Jerome Charyn


Recensie Little Tulip HC Getekend
door Francois Boucq & Jerome Charyn

 

Little Tulip gaat over een tekenaar. Geen striptekenaar; Little Tulip tekent niet op papier. Zijn canvas is de huid van zijn medemens: Kleine Tulp tatoeëert!
Nou is tatoeëren in deze tijd helemaal niet meer zo stoer als het ooit was. Als je op een zonnige dag door de stad loopt struikel je zowat over de arschgeweihen. Je bent tegenwoordig eerder een bijzonderheid als je geen tatoeages draagt!
Little Tulip is gelukkig geen stripverhaal over een modeverschijnsel, maar vertelt het levensverhaal van Little Tulip, die opgroeide in een Russische Goelag. Hij was maar een sprieterig klein mannetje dat zich staande wist te houden door z'n talent voor tekenen. In ruil voor bescherming zette hij tattoo's bij zijn sterkere en machtige kampgenoten.

Little Tulip overleeft het kamp en stijkt neer in New York, waar hij in zijn onderhoud voorziet door te tatoeëren en door de politie te helpen met het maken van compositietekeningen. Little Tulip is daar zó goed in dat het hem vrijwel altijd lukt om zelfs uit de meest vage beschrijving een 100% gelijkend portret te vervaardigen.
Maar niet in het geval van Bad Santa. Een als kerstman verkleedde moordenaar randt vrouwen aan. Little Tulip slaagt er maar niet in het gezicht van de dader tevoorschijn te toveren.
Hij heeft er maar één verklaring voor: Er zijn méérdere Bad Santa's.
Hoe dan ook; het verleden dat hij dacht achter zich gelaten te hebben keert in volle heftigheid terug!

Prachtig tekenwerk van François Boucq, als altijd, en het verhaal van Charyn – met wie Boucq eerder albums als Duivelsmond en De vrouw van de tovenaar maakte – is hard en schokkend.
Daar ontkom je niet aan als de goelag je uitgangspunt is, maar met name de manier waarop kampbewaarster Misjka misbruik maakt van de Kleine Tulp liegt er niet om.
Niet voor de teerhartige striplezer, dus maar Jerome Charyn houdt wie er tegen kan ruim tachtig pagina's lang bij de les zonder hem de kans te geven de aandacht te laten verslappen...

(HH)

Interesse? Koop het album hier!