Recensie De werelden van Thorgal Wolvin deel 4 Crow & 5 Skald door Roman Surzhenko & Yann

Recensie De werelden van Thorgal Wolvin deel 4 Crow & 5 Skald door Roman Surzhenko & Yann

Recensie De werelden van Thorgal
Wolvin deel 4 Crow & 5 Skald
door Roman Surzhenko & Yann

 

De werelden van Thorgal Wolvin deel 4 & 5 vormen een tweeluik binnen deze miniserie die vooralsnog 7 delen lijkt te gaan beslaan.
Wolvin brengt steeds meer van haar tijd in het bos door. Aaricia weet zich geen raad met haar dochter en Thorgal is in geen velden of wegen te bekennen. Het is niet eens zeker of hij nog wel lééft, al weet Wolvin zeker van wel.
Ook de gemeenschap keert zich steeds meer tegen moeder en dochter, zeker nu Wolvin haar naam eer aandoet en van zich afbijt. Ze schoot Knorr een pijl in z'n kont. Goed; hij vroeg erom, maar daar maalt de gemeenschap niet om.
Lundgen duikt op om het voor Aaricia op te nemen als de gemoederen hoog oplopen.
Hij stelt haar voor samen met hem te vertrekken. Als het aan hem ligt zonder die lastige dochter, maar daar wil Aaricia niets van weten. Al is Wolvin dwars en lastig, Aaricia weigert haar dochter in de steek te laten! Maar ook daar heeft Lungen een oplossing voor...


Ondertussen heeft Wolvin – onwetend van dit al – haar kleine handjes eveneens vol. In deel 4 Crow duikt een oude bekende op, al is niet meteen duidelijk met wélke bekende we hier te maken hebben. Wat wél duidelijk is, is dat ze erg gevaarlijk is en het op Wolvin voorzien heeft.
Het zal u niet verbazen dat het toch allemaal goed afloopt en dat aan het eind van deel 5 Skald de kiem gelegd wordt voor alweer nieuwe ontwikkelingen.
De Wolvin-reeks van De werelden van Thorgal blijft degelijke avonturenverhalen leveren, maar scenarist Yann heeft er een zware dobber aan. Niet alleen moet hij steeds met wat nieuws op de proppen komen, de reeks moet ook parallel blijven lopen aan de hoofdreeks. Daarnaast rekent de lezer op verwijzingen naar de eerdere delen van Thorgal, optredens van oude bekenden en de introductie van nieuwe personages. Yann krijgt het voor elkaar, maar het lijkt hem meer moeite te kosten dan voorheen
Het tekenwerk van Roman Surzhenko blijft op niveau, maar misschien doet hij er goed aan iets minder hooi op zijn vork te nemen.
Hij verliest aan detail naarmate de serie vordert.
Aan twéé series tegelijk werken is al geen sinecure, maar als je zoals hij twéé Thorgal spin-offs onder je hoede hebt, zijn ook nog eens zo'n beetje alle ogen die de stripwereld rijk is op je gericht.
Kan niet gemakkelijk wezen...

(HH)

Interesse? Koop het album hier!