Recensie Texas Cowboys 2 HC The best wild west stories published door Matthieu Bonhomme & Lewis Trondheim

Recensie Texas Cowboys 2 HC The best wild west stories published
door Matthieu Bonhomme & Lewis Trondheim

 

Er is een tweede deel van Texas cowboys, de succesvolle samenwerking tussen Lewis Trondheim (Donjon, Kobijn) en Matthieu Bonhomme (Esteban, Heer der dolende zielen). Hun andere samenwerkingsproject Omnivisibilis (dat overigens dateert van vóór Texas Cowboys) viel tegen en het is nu maar de vraag is of de heren nog wat toe te voegen hebben aan het verrassende eerste deel van hun frisse kijk op het Wilde Westen.
Hoewel Trondheim hier een vergelijkbare manier van vertellen hanteert als in het eerste deel, kunnen we vaststellen dat meer van hetzelfde niet altijd negatief hoeft te zijn. Hij lijkt nog lang niet uitverteld rond journalist Harvey Drinkwater.
Hij introduceert plompverloren nieuwe personages, rommelt met tijdlijnen en zaait verwarring bij de lezer. Als hij vervolgens schijnbaar moeiteloos de warboel toch ontwart en alle losse stukjes keurig aaneen knoopt geeft dat grote voldoening bij de lezer die zich enige minuten daarvoor nog vertwijfeld afvroeg of er misschien een paar pagina's aan het boek ontbraken.
Heel vernieuwend en heel bevredigend, deze samenwerking.
Ga zo door, jongens!

 

(HH)