Recensie Alex 30 Het complot van Baal
(SC & Luxe uitgave)
door Christophe Simon & Michel Lafon

 


 

Het nieuwste deel van Alex vertelt een warrig verhaal. Schrijver Michel Lafon had het allemaal zo mooi bedacht. Hij wil terug naar die prachtige Alex-en uit zijn jeugd, die als jongetje zoveel indruk op hem hadden gemaakt. Hij situeert zijn verhaal rond de eerste vijf delen van Alex.
En dat niet alleen, hij speelt ook uitvoerig leentjebuur bij die klassieke verhalen. Je komt zoveel bekends tegen
dat je de indruk krijgt een oude Alex te herlezen: Pompei, Rome, Julius Caesar, de Molochisten en Moloch-Baal, het afgodsbeeld met de brandende muil waar Enak een keer bijna in verdween.
Dat belooft wat...
Maar het verhaal rammelt. Om te beginnen krijgt Alex de mededeling dat er gevaar dreigt voor Caesar in Rome. Veel meer kan de boodschapper hem niet vertellen, want hij legt het loodje. Alex besluit naar Rome af te reizen alwaar hij een verontwaardigde Caesar treft die hem gebiedt onmiddellijk weer op te hoepelen. Véél te gevaarlijk daar in Rome. Hij had Alex juist een boodschapper gestuurd met de boodschap nìet naar Rome te komen...
Ja! Wat wil je nou
? Ondertussen zijn de Molochisten weer eens gezellig bij elkaar om de goeie oude tijd te herdenken en - ja hoor - te proberen Enak alsnóg in de vurige muil van Baal te werpen.
Tja...

Het valt moeilijk serieus te nemen, maar misschien is dat niet eens de bedoeling van de schrijver. De serie heet niet voor niks De avonturen van Alex. En avonturen beleven, dat doet-ie! Donders!
Wat wel serieus te nemen valt, dat zijn de tekeningen van Christophe Simon. Niets mis mee! Klassiek Alex, lijkt me.
Die tekeningen komen extra mooi uit in het luxe album dat er van dit boek verscheen. Op groot formaat, en in zwart-wit, met een extra dossier vol schetsen en achtergrond info.
Een mooie uitgave die je verzoent met het gammele verhaal.
En... spotgoedkoop!


(HH)