Recensie Prometheus 02 0- Blue beam project
Christophe Bec

 

In mijn recensie van Prometheus deel 1 sprak ik het vermoeden uit dat Bec met zijn jongste serie te veel hooi op zijn vork had genomen (zie recensie). Atlantis is een album met heel veel verhaallijnen, waaronder een aantal die niet of nauwelijks iets bijdragen aan het plot. Ze werd de golfer Tim Scott ten tonele gevoerd. We werden in de ene pagina die Tim van de schrijver kreeg niet veel wijzer dan dat Tim – ondanks tegenslagen – heel succesvol geworden was. In deel 2 krijgt Tim meer ruimte. Als alle vliegtuigen ter wereld tegelijk neerstorten, valt ook Tim's sportvliegtuigje als een baksteen uit de lucht. Hij overleeft de crash en gaat het eilandje waar hij terechtgekomen is onderzoeken. Het is niet zo onbewoond als het lijkt...
Tim (en zijn doorzettingsvermogen) hebben wel degelijk iets bij te dragen aan het verhaal.
Dat geldt voor meer verhaallijnen die er in deel 1 wat los bij bungelden.
Blue beam project
is gelukkig een stuk coherenter dan Atlantis.
Zo weten we nu dat er buitenaardse wezens achter de vreemde gebeurtenissen op aarde zitten. De vraag is alleen of ze kwaad in de zin hebben?
Een ontknoping zit er (voorlopig) nog niet in, maar Prometheus ontwikkelt zich wel tot een interessante, uitdagende strip. De mooie realistische tekeningen maken deze serie tot een aanrader.

(HH)