Recensie Six 1 Het bloedbad van Tanque verde door Javi Casado & Philippe Pelaez Uitgeverij Dargaud

Recensie Six 1 Het bloedbad van Tanque verde door Javi Casado & Philippe Pelaez Uitgeverij Dargaud

 

Recensie Six 1 Het bloedbad van Tanque verde
door Javi Casado & Philippe Pelaez
Uitgeverij Dargaud

 

Six is de voor de hand liggende titel van een verhaal in vier albums over zes hoofdrolspelers.
Niet eenvoudig om een verhaal te vertellen met zés hoofdrolspelers. Zoveel personages kan de boel nogal ophouden, je moet ze allemaal mee krijgen in de gewenste richting zonder dat de lezer de aandacht verliest.
Na het lezen van één deel valt nog niet helemaal te zeggen of scenarist Philippe Pelaez gaat slagen ze alle zes de juiste aandacht te geven en daarbij de vaart er in te houden, maar het begint goed.

Tekenaar Javi Casado is nieuw in de Nederlandse stripwinkel.
Hij moet nog wat in zijn eigen stijl groeien, maar zijn tekenwerk ziet er voor een debutant prima uit… Beter dan wat de voorkant doet vermoeden.
Een zoveelste bewijs dat uitgeverijen méér aandacht zouden moeten besteden aan het visitekaartje dat je afgeeft met de voorplaat, zeker bij nieuwe series.

Scenarist Philippe Pelaez (Oorlogswijn, Herfst in de baai van de Somme, Wraak in de hel) is ook geen grote bekende maar vertelt een prima verhaal dat genoeg interessants in zich draagt om nog drie albums te kunnen gaan boeien…
Eén voor één stelt hij de hoofdrolspelers op soepele wijze aan je voor.
In dit eerste deel gaat de aandacht vooral uit naar een jongeman die zwaar gewond raakte bij een aanval op de McCurry ranch. Elsie, een prostituee trekt zich het lot van de jongen aan en verder voert Pelaez nog een deserteur, een verstoten Indiaan, een slaaf en een beeldschone non ten tonele.
Aan het eind van dit eerste deel is het gezelschap bijeen, tot elkaar veroordeeld en kan het avontuur beginnen.

 

(Hans Hartgers)

Interesse? Koop het album hier!