Recensie Brand in Moskou Arboris XL 1 door Stephane Perger & Kid Toussaint

Recensie Brand in Moskou Arboris XL 1 door Stephane Perger & Kid Toussaint

 

Recensie Brand in Moskou Arboris XL 1
door Stephane Perger & Kid Toussaint

 

Stripuitgeverij Arboris komt met een nieuwe reeks: Arboris XL.
Naar het zich laat aanzien zal er geen onderlinge samenhang tussen de albums in deze reeks zijn, behalve dat het allemaal oneshots zullen worden en dat de boeken op een fors formaat verschijnen.
Brand in Moskou bijt de spits af en viel niet tegen!

Het verhaal is gebaseerd op de tegenslagen die Napoleon en zijn leger te beurt vielen tijdens de Russische veldtocht. De Russen pasten de tactiek van de verschroeide aarde toe. De gouverneur van Moskou zette de deuren van de gevangenissen open en liet alle misdadigers de vrije hand om te roven en moorden. Alsof dat de stad voor de Franse militairen nog niet gevaarlijk genoeg maakte liet hij naar verluidt ook overal in de stad brand stichten.


Centraal in dit verhaal staat de gevangene Anatoli, die het aan de stok heeft met de kindermoordenaar Kolja, bijgenaamd Het beest van Moskou.
Binnen de gevangenis vliegen de heren elkaar al in de haren, eenmaal buiten wordt het nog erger.
Anatoli is er van overtuigd dat Kolja het voorzien heeft op z'n vrouw en kinderen, maar in werkelijkheid zit 't iets anders in elkaar.
Prima verhaal van Kid Toussaint (40 Olifanten, Het konvooi, Holly Ann), die de laatste tijd goed bezig is.
Het teken(schilder)werk is in handen van Stéphane Perger (Sir Arthur Benton, Complot deel 3) en is wat grotesk, maar boeiend. Het past bij dit verhaal, waarin brand, moord en gekte een grote rol spelen.
Kan best wat worden, deze Arboris XL-reeks!(Hans Hartgers)

Interesse? Koop het album hier!