Recensie Gran cafe Tortoni HC door Winoc & Philippe Charlot

Recensie Gran cafe Tortoni HC door Winoc & Philippe Charlot

 

Recensie Gran cafe Tortoni HC
door Winoc & Philippe Charlot

 

Philippe Charlot maakte furore als scenarist van De wezentrein. Karma Salsa en Bourbon Street zijn ook van zijn hand en onlangs verscheen bij Saga het uitstekende eerste deel van De gezusters Fox. Tevens bij Saga verscheen vorige week Gran café Tortoni.
Het tekenwerk is in handen van Winoc, die u zou kunnen kennen van Saga's historische avonturenreeks De Rafale.
Gran café Tortoni ziet er goed uit: eigenwijze maar toch zeer toegankelijke potloodtekeningen in een stijl die wat doet denken aan de succes-albums van Jim. Ook Winoc's inkleuring is smaakvol.


Het verhaal: Een jonge danser zoekt zijn heil in Buenos Aires in de hoop les te krijgen van een gepensioneerde tango-meester. Hij loopt Mina tegen het lijf, een danseres op leeftijd die in de jongen haar kans ziet nog eenmaal te schitteren.
Eigenlijk bestaat het album uit een aantal gesprekken die de jongen voert met de vaste gasten van Gran café Tortoni waarmee Charlot – enigszins weemoedig – probeert het wezen van de tango blootleggen.
Ik weet te weinig van de tango om te kunnen beoordelen of hij daar in slaagt, maar het levert in ieder geval een fraai album op met een geheel eigen, poëtische sfeer.
Voor de fijnproever...(HH)

Interesse? Koop het album hier!