Recensie De gezusters Fox HC 1 Geesten, zijn jullie daar door Gregory Chalet & Philippe Chalet

Recensie De gezusters Fox HC 1 Geesten, zijn jullie daar door Gregory Chalet & Philippe Chalet

 

Recensie De gezusters Fox HC 1 Geesten, zijn jullie daar?
door Gregory Chalet & Philippe Chalet

 

De 'nieuwe' woning van de familie Fox is een bouwvallig boerderijtje dat zucht en steunt zoals alleen oude huizen dat konden. Ik heb in nieuwbouwwoningen in ieder geval nog nooit het gekerm gehoord dat mij in de huizen van mijn grootouders tijdens logeerpartijtjes de stuipen op het lijf joeg.
Kate Fox speelt er aanvankelijk mee om haar grote zus Margaret een beetje op te jutten. Het kinderspel wordt door de volwassenen echter voor de aanwezigheid van een geest in het huis aangezien en voor de meisjes het in de gaten hebben staat de hele buurt op de stoep. Met vragen aan overledenen én met voedsel dat in huize Fox meer dan welkom is.
Voor de gezusters Fox is er geen weg meer terug, zeker niet als hun oudste zus er lucht van krijgt en ze meetroont naar de grote stad om séances te verzorgen...
Het is te laat om nog met de billen bloot te gaan en de zusjes spelen het spel maar mee, tenslotte beweert Kate dat er zo af en toe een antwoord van gene zijde komt waar zij niets mee van doen heeft.


Sterk eerste deel van een tweeluik waarmee uitgeverij Saga zich revancheert na een aantal wat tegenvallende albums in hun over het algemeen uitstekende collectie Bamboo.
Als we af mogen gaan op de onheilspellende proloog en epiloog heeft het afsluitende deel nog heel wat verrassingen voor ons in petto.

 

(HH)

Interesse? Koop het album hier!