Recensie De nieuwe avonturen van Snoesje 1 Het geheim van Melanie Distel door Netch & Corteggiani

Recensie De nieuwe avonturen van Snoesje 1 Het geheim van Melanie Distel door Netch & Corteggiani

 

Recensie De nieuwe avonturen van Snoesje 1
Het geheim van Melanie Distel
door Netch & Corteggiani

 

De één na de andere stripheld meldt zich tegenwoordig na een winterslaap weer voor parate dienst in de stripwinkel. Soms in de vorm van een integrale, maar ook regelmatig met nieuwe avonturen. De draad wordt gewoon weer opgepakt, alsof er in de jaren tussen het laatste oude en het eerste nieuwe album niets gebeurd is.


Na meer dan dertig jaar ergens in een grot te hebben liggen maffen vertoont Snoesje weinig tekenen van post-winterslaap stramheid. Netch's tekenwerk oogt authentiek en ook de vurigheid van Snoesje's karakter heeft niet geleden onder de lange afwezigheid. Dat was namelijk één van de pluspunten van deze op het eerste gezicht zo snoezige reeks van Raymond Macherot; de strip was veel grimmiger en duisterder dan je op het eerste gezicht zou vermoeden. Die grimmigheid is in dit comeback-album toch wel ver te zoeken en dat haalt de angel er een beetje uit.
Schrijver Cortegianni (die we vooral kennen van westerns als Blueberry en Sundance) lijkt op een jong publiek te mikken, maar bestaat dat nog voor strips?
Het geheim van Melanie Distel valt daardoor een beetje uit als een toevallige ontmoeting met een oude klasgenoot: Leuk hem of haar weer eens gezien te hebben, maar echt veel had je elkaar na al die tijd niet meer te vertellen...

 

(HH)

Interesse? Koop het album hier!