Recensie Het lijk en de bank HC door Tony Sandoval

 Recensie Het lijk en de bank HC door Tony Sandoval

 

Recensie Het lijk en de bank HC
door Tony Sandoval

 

Het fonds van uitgeverij Gorilla wappert alle kanten uit. Dat maakt het inschatten of hun strips iets voor je zijn lastig, maar gelukkig kun je aan de tekenstijl vaak al zien wat voor vlees je in de kuip hebt.
Eén blik in Het lijk en de bank en de lezer weet dat het hier een zogenaamde alternatieve strip betreft met gothic invloeden. Weerwolven en zombies spelen – naast Polo en Sophie – de hoofdrollen. Toch is het ook het verhaal van zoiets onschuldigs als een vakantieliefde.


Hand in hand zitten op een bankje mag dan normaal zijn bij kalverliefde, als die bank uitzicht geeft op het ontbindende lijk van een dorpsgenootje, gaat het alledaagse al vlot het raam uit.
Toch is Het lijk en de bank geen shockerende strip, al gaat het er emotioneel hier en daar behoorlijk hard aan toe.
Tekenaar/schrijver Tony Sandoval meldt op zijn facebookpagina dat hij houdt van het vertellen van vreemde verhalen. Dat blijkt, maar hij doet 't goed en voor een eersteling (al kan het zijn dat hij in Mexico al langer publiceert) is zijn debuut zeer goed.
De tekeningen passen bij zijn verhaal en de computerinkleuring wordt dusdanig creatief gebruikt dat ze sfeerverhogend werkt.
Voor enkele pagina's neemt Tony de wijk naar pen en inkt-tekeningen en ook daarmee blijkt hij uitstekend uit de voeten te kunnen.
Ik denk dat hij bij DC's Vertigo zó aan de slag zou kunnen.
Gedurfde uitgave van de zelfbenoemde 'avonturen-strip-uitgever' Gorilla. Het pakt echter goed uit en het zou de wat avontuurlijker ingestelde lezer moeten kunnen overhalen eens wat vaker te kijken wat Gorilla in de aanbieding heeft...

(HH)

Interesse? Koop het album hier!