Recensie Cutting edge deel 1 & 2 HC, SC door Mario Alberti & Francesco Dimitri

 Recensie Cutting edge deel 1 & 2 HC, SC door Mario Alberti & Francesco Dimitri

Recensie Cutting edge deel 1 & 2 HC, SC
door Mario Alberti & Francesco Dimitri

 

Cutting edge staat volgens de Dikke van Dale voor: allermodernst, allernieuwst.
Erg bescheiden is het dus niet om te debuteren met een strip met een dergelijke naam.
Hoewel beide heren buiten Nederland hun sporen ruimschoots verdiend hebben lag er van schrijver Francesco Dimitri nog niet eerder een album in de Nederlandse stripwinkel en kennen we tekenaar Mario Alberti hier enkel als één van de vele tekenaars van Kronieken van Legioen.
Cutting edge refereert dan ook aan hun hoofdrolspelers.
De Leviathan Corporation organiseert een wedstrijd; een groep zorgvuldig geselecteerde kandidaten krijgt de kans om twaalf proeven te volbrengen. De groep bestaat uit wetenschappers, kunstenaars en onderzoekers.
Zelfs de crème de la crème van de mensheid, de briljantste geesten van onze tijd, zullen alle zeilen bij moeten zetten om deze moderne variant op de twaalf werken van Hercules tot een goed einde te brengen.


De eerste test beslaat de eerste twee delen van deze nieuwe reeks, waarin vijf masterminds een aan lager wal geraakte jazzmuzikant gaan helpen zijn droom waar te maken. Al járen werkt die in de obscuriteit aan het vervolmaken van zijn meesterwerk. Niet om door te breken, niet om de wereld te verbluffen, maar slechts om háár terug te zien: De sirene die hem ooit tijdens een eenzame zeiltocht in vervoering bracht.
Een hersenschim van een door drugs en drank geteisterd brein? ...of bestaat dat fabelwezen toch echt?
De plaatselijke maffiabaas gelooft er blijkbaar ook in, want hij is er op gebrand de musicus vóór te zijn in zijn zoektocht naar het wezen.
Beiden leren hun lesje, al komt dat bij de maffiabaas wat harder aan dan bij de gitarist. Die ontdekt dankzij de ongevraagd te hulp geschoten denktank dat hij al jaren op het verkeerde spoor zit.
It's the singer, not the song...

In deze eerste twee delen geven de auteurs nog niet veel geheimen prijs, al wordt er wel voortdurend naar gehint. En met Hercules zelf heeft het weinig uit te staan.
Wáár is Leviathan op uit? Ik heb nog geen idee, maar het levert wel een onderhoudende strip op die door Alberti fraai geïllustreerd werd.

 

(HH)

Interesse? Koop het album hier!