Recensie Sara Lone deel 1. Pinky Princess & 2. Carcano girl door David Morancho & Erik Arnoux

 Recensie Sara Lone deel 1. Pinky Princess & 2. Carcano girl door David Morancho & Erik Arnoux

 

Recensie Sara Lone
1. Pinky Princess &
2. Carcano girl
door David Morancho & Erik Arnoux

 

Uitgeverij Dark Dragon grossiert voornamelijk in draken en dwergen – fantasy-strips dus – maar zo af en toe willen ze wel eens een uitstapje maken naar een ander genre.
Dat doen ze met de thriller-reeks Sara Lone.
Sara is de dochter van de kerstman, een garnalenvisser die eigenlijk Ron Carruthers heet en die begin jaren zestig onthoofd wordt aangetroffen op het strand. De politie gaat op zoek naar Ron's familieleden en het onderzoek leidt hen naar de nachtclub The Blue Parrot, waar Joy Carruthers danst onder de artiestennaam Sara Lone.
Nu haar vader dood is, is 'Sar' zeker 'Alone', want ze was het laatst levende familielid van de garnalenvisser en erft zijn boot en zijn conservenfabriekje. Aanvankelijk wil ze ook na zijn dood niets met haar vader te maken hebben, maar als ze beschuldigd wordt van moord op haar werkgever vlucht ze naar haar geboortedorp. Daar schudt ze alle strubbelingen die er waren tussen haar en haar vader van zich af en besluit ze z'n bedrijf voort te zetten. Joy wordt garnalenvisser, maar veel garnalen sleept ze niet aan wal. Misschien omdat ze eigenlijk naar iets heel anders op zoek is? Dat laatste tot groot ongenoegen van de plaatselijke vakbondsman Leroy Chapman.
Waarom? Wat kan het hem schelen hoeveel garnalen Joy vangt?
Misschien omdat die vakbondsman graag zèlf de hand op zou leggen op dat andere waar Joy en haar bemanning zo naarstig naar speuren...

 
Vier delen gaat de serie Sara Lone beslaan, waarvan de eerste twee tegelijkertijd verschenen zijn en waarin feitelijk de eerste verhaallijn afgerond is. Scenarist Erik Arnoux (Onthoofde Arenden, Timon van de Velden, Sofaletta) zet een lekker compleet verhaal op poten: naast het feit dat er een misdrijf opgelost moet worden is er ook nog sprake van een Incaschat, speelt het politieke klimaat van de vroege jaren zestig een rol, komt de Ku Klux Klan voorbij en heeft de spionage-wereld belangstelling voor Sara Lone.
Arnoux besteedt aan alle facetten van deze thriller veel aandacht en toch komt de strip nergens gezocht over.


Sara Lone is het eerste vertaalde werk van de Spaanse striptekenaar David Morancho. Zijn tekenwerk ziet er goed uit en kan een breed publiek aanspreken.
Als de striplezer zich voor een keer los kan rukken van alle grote stripseries die er ongetwijfeld ook dit najaar weer gaan verschijnen en Sara Lone een kans geeft zal hij of zij daar geen spijt van krijgen...

(HH)

Interesse? Koop het album hier!