Recensie Miss Oktober deel 1: Playmates, 1961, deel 2: Dode van de maand & deel 3: Gruwelijke herinneringen door Alain Queireix & Stephen Desberg

Recensie Miss Oktober deel 1: Playmates, 1961, deel 2: Dode van de maand & deel 3: Gruwelijke herinneringen door Alain Queireix & Stephen Desberg

 

Recensie Miss Oktober
deel 1: Playmates, 1961,
deel 2: Dode van de maand &
deel 3: Gruwelijke herinneringen
door Alain Queireix & Stephen Desberg

 

Als in een strip een seriemoordenaar elke maand een meisje vermoordt - te beginnen in januari - en die strip heet Miss oktober, dan verwacht je voor minstens tien delen aan de serie vast te zitten.
Toch?
Miss Oktober is echter met drie delen al afgerond. Deels dankzij de seriemoordenaar in kwestie zelf, die besloot mei t/m september te skippen en meteen door te stomen naar de miss van de tiende maand.
Het is goed dat Stephen Desberg zijn strip niet langer dan deze drie delen gerekt heeft.
Zoals de serie nu is houdt hij de spanningsboog in stand en hoewel je halverwege het derde deel al wel zo'n beetje voelt waar het op aan gaat, zakt de strip niet in.
Wel haalt hij er wellicht een beetje teveel bij. Dat de door bij een aanranding opgelopen verwondingen doof geworden Victor Scott naast steenrijke erfgename ook een meesterinbreekster is doet wat afbreuk aan de geloofwaardigheid. En dat de twee bij de zaak betrokken smerissen - tussen het bekvechten en het bespringen van andere-dan-hun-eigen-vrouwen door - nog tijd over hebben om aan de zaak te werken mag haast een wonder heten, gezien hun grote activiteit op beider gebied.
Het is dan ook niet te danken een de rechercheurs dat de zaak opgelost wordt, maar aan een door Miss Oktober ingehuurde privédetective.


Stephen Desberg schreef tientallen stripreeksen, en al is Miss Oktober niet zijn meesterwerk, hij levert altijd degelijk vakwerk.
Miss Oktober is een onderhoudende strip met mooi tekenwerk van Alain Queireix (Empire USA, IRS All watcher). Hij heeft een klassiek ogende tekenstijl – ergens tussen die van XIII en Largo Winch in – die zich goed leent voor deze in de jaren vijftig gesitueerde detective.
Een aanrader voor liefhebbers van Alfa, XIII, Largo Winch, Lady S., Halloween blues, etc...

 
(HH)