In eerdere afleveringen van Vlooien met Balbo hebben we gezien dat stripfiguren niet alleen figureren in strips, maar ze zelf ook graag lezen!
Hieronder hebben we opnieuw een paar voorbeelden van striplezende stripfiguren.

In Robbedoes Oneshot 10 Het licht van Borneo logeert de dochter van Noë (de begaafde dierentemmer uit Bravo Brothers, weet je nog?) bij Robbedoes. Om de verveling te verdrijven leest ze in de hangmat albums uit Robbedoes' stripboekenkast.
Zoals hier Mooie navels 5 Een duivels duo...
(Omdat haar koffer vermist is draagt ze Robbedoes' piccolo-pakje).

 

 


 

Vroeger zou je echt nóóit een album van concurrent Dargaud in een Dupuis-album tegengekomen zijn!
T
egenwoordig vallen zowel Dargaud als Dupuis onder dezelfde uitgevershuis en kan het blijkbaar wel. In Het licht van Borneo vond Noë's dochter het derde Blacksad-album Rode ziel bij Robbedoes in de boekenkast...

 

 Even ter vergelijking: Zo ging dat vroeger: Dupuis-vedette Sophie
snuffelt in haar oude Robbedoes-weekblaadjes naar een oplossing voor één van haar problemen. Boodschap: Robbedoes is niet alleen leuk om te lezen; je steekt er ook nog wat van op!

 

...En als er in de avonturen van Sophie een knaapje rondsjouwt met een stripalbum onder de arm, dan is dat natuurlijk een bundel van het weekblad waar de avonturen in gepubliceerd worden. Tekenaar Jidehem heeft het album heel schetsmatig afgebeeld, maar de duidelijk te onderscheiden trap op het boek verraadt dat dit misschien wel Robbedoes-album 67 geweest kan zijn.

 

Als de Minimensjes in hun avontuur Onderweg op de speelgoed afdeling van een warenhuis terecht komen (waar een minimensje dat op het slechte pad is geraakt chaos veroorzaakt heeft) moet één van hen het Robbedoes-album De hoorn van de neushoren (sic) weer netjes op haar plaats terugzetten.
Niet iedereen is even zuinig op zijn stripboekjes. In Pornhollywood heeft iemand een aflevering van Detective Comics (de titel waarin Batman zijn debuut maakte) achteloos in de vuilnisbak gegooid.
Met het menselijk leven wordt overigens even achteloos omgegaan in deze strip...

 


Even dachten we dat het uit was met de stripproductie van Paolo Eleuteri Serpieri, maar ineens was daar een deel nul voor zijn serie Druuna. Het eind van Anima sluit naadloos aan op het eerste deel van Druuna doordat Anima de serie Druuna gaat liggen lezen!

 

 

 


 De onlangs overleden striptekenaar Peter Pontiac heeft zijn inspiratiebronnen nooit onder stoelen of banken gestoken. Je moet echter wel heel goed kijken om te zien dat in zijn laatste album Styx onder zijn bed een exemplaar van het beroemde horror-blad Tales from the Crypt ligt.

 
Dat was het voor deze keer, tot in een volgende Vlooien met Balbo,

 

 

Balbo de Strip-Aap