Recensie De werelden van Thorgal
Wolvin 1 Raissa & 2 De afgehakte hand van de god Tyr
door Surzhenko & Yann


 

Striptekenaar Grzegorz Rosinski blijkt een dikke vinger in de pap te hebben bij de almaar uitdijende serie De werelden van Thorgal.
Nu mede-schepper Jean van Hamme zijn handen van Thorgal afgetrokken heeft is hij het die de kwaliteit van de strip en diens spin-offs nauwlettend in de gaten houdt. Sterker nog: Hij is de initiatiefnemer van deze afsplitsingen van zijn geesteskind.
Het hele verhaal valt te lezen in de Werelden van Thorgal special: Het ontstaan van de werelden, waarin ook de tekenaars en schrijvers van de spin-offs aan het woord komen en de lezer het nodige illustratiemateriaal aangeboden wordt.
Kwaliteitsbewaking... Klinkt goed, maar levert het ook goede strips op?

Zeker!
Nu het tweede deel van
De werelden van Thorgal – Wolvin verschenen is kunnen we niet anders constateren. Het knappe van De werelden van Thorgal is dat de reeksen zo zijn opgezet dat ze uiteindelijk zonder problemen weer bij elkaar kunnen komen. Immers: Kriss van Valnor verdween uit de hoofdreeks en in De werelden van Thorgal – Kriss van Valnor volgen we haar avonturen nadat ze in Thorgal van het toneel verdween.
De hoofdreeks
Thorgal bewandelt tegelijkertijd twéé paden: dat van Thorgal en dat van zijn zoon Jolan. In De werelden van Thorgal – Wolvin volgen we Thorgals dochter Wolvin op háár pad. En niet te vergeten Aaricia, want ook haar rol lijkt nog niet uitgespeeld...
Ongetwijfeld zullen de gebeurtenissen in
De werelden van Thorgal op den duur hun weerslag hebben in de hoofdreeks!

 


De avonturen die Wolvin op haar eentje beleeft sluiten prima aan op het Thorgal-universum, maar bieden toch ook genoeg nieuws om interessant te blijven.
Wolvin komt terecht in het mysterieuze rijk van Azzalepstön. Die scheidt Wolvin's duistere kant van haar lichte kant. Hij deed dat al met vele andere kinderen en creëerde daarmee een soort paradijs, waar iedereen lief is voor elkaar. Geheel zonder eigenbelang zijn deze hand- en spandiensten niet, want wat hij er niet bij vertelt is dat hij de duistere kant van al deze kinderen aanwendt om de afgehakte hand van de god Tyr te bemachtigen, die hem in staat zal stellen de goddelijke status te bereiken.
Gelukkig heeft Aaricia – die wanhopig op zoek is naar haar verdwenen dochter – goede connecties!Prima strip. Vakkundig en vlot verteld door Yann, prachtig getekend door Surzhenko.
Thorgal waardig.
Ik zeg: Méér, méér, méér!

 (HH)