Recensie Re-mind 1 HC
door Mutti & Alcante


 

Er wordt beweerd dat mensen die sterven hun hele leven als een film aan hun geestesoog voorbij zien trekken. In een flits. Mijn grote angst is dat ik – als het zover is – moet concluderen dat het een saaie film was!
Een heel leven in een flits... Bij sommige mensen kun je 't je voorstellen, maar er zijn er toch ook die zoveel meegemaakt hebben dat het niet in een flits past? In hoeverre gaat je brein zo'n levensfilm regisseren?
Volgens de ontwikkelaars van het nieuwste FBI-snufje Re-mind zit in die ene flits alles dat een mens ooit waarnam. Zelfs beelden die ze zich tijdens hun leven niet herinnerden (zoals beelden uit de baarmoeder) en details waarvan de belever zich niet bewust was ze te hebben opgemerkt.
Sterker nog, met Re-mind kunnen al die gegevens gedownload worden en toegankelijk gemaakt. Er is één maar: Re-mind werkt alleen op het exacte moment van de flits, dus vlak voor de bewuste persoon het leven verliest.
Als er twee FBI-infiltranten bij een aanslag zwaar gewond raken zijn hun collega's staande bij om – als ze het tijdelijke met het eeuwige verwisselen – meteen hun levensfilm op te nemen. Eén van hen overlijdt op de operatietafel en de agenten slagen er in zijn film vast te leggen. Er ontbreekt echter vitale informatie. Informatie die het andere slachtoffer wellicht wél in zijn levensfilm tonen kan.
Die ander is echter (nog) niet dood...
Re-mind werpt – zoals zoveel medische technologie – morele dilemma's op.
Is het geoorloofd de FBI-infiltrant die het overleefde op te offeren om duizenden andere te redden?


Re-mind is vakkundig getekend door Mutti (SAS, Giuliano Nero). Zijn tekenwerk is me totnogtoe nooit zo opgevallen, maar zeer zeker de moeite waard. Ook aan het verhaal dat Alcante (Ars Magna, Jason Brice, Rani) voor deze spannende aktie-thriller schreef mankeert niets. Je vliegt er doorheen en zou willen dat het afsluitende deel twee er al was.
Hoe interessant mijn levensfilm zal blijken te zijn is hopelijk nog even afwachten, Re-mind is echter dik in orde en alles behalve saai...


(HH)