Recensie Casus 6 HC
De erfenis van der Kaiser
door Hairsine & Hanna


 

Met ruwe en gewaagd krachtige penseelstreken zet Trevor Hairsine de belevenissen van een naamloze Duitse majoor op papier. Treffend, want de majoor is zelf even ruw, krachtig en gewaagd als de tekeningen in Casus 6 De erfenis van der Kaiser. Het is duidelijk: dit is een man die nergens voor terugdeinst, een man die regelrecht op zijn doel afgaat en zich door niets of niemand laat tegenhouden. Het is dan ook lichtelijk teleurstellend dat hij zich verderop in het verhaal als de eerste de beste beginneling op laat pakken door de Gestapo. Hij verzet zich niet en laat zich zonder tegensputteren opsluiten in kasteel Stolditz in Duitsland. Praatjes heeft hij nog wel: 'Mensen zoals ik worden nooit gevangen gezet,' mompelt hij voor zich uit.
Nou, je zit wel mooi achter de tralies, broer...
Het was wat naïef gedacht van deze officier van de Geheime Dienst dat hij dacht weg te kunnen komen met die moord op Sternman en diens zoon. Toen hij daarover door de Gestapo aan de tand gevoeld werd vluchtte hij bovendien met het prototype van een nieuw Duits amfibievoertuig! Dat deed zijn zaak
– die er toch al niet zo best voorstond – helemaal geen goed.
Tja...
Uiteindelijk krijgen ze je toch te pakken, majoor.

 

In dit verhaal is echter niets zoals het lijkt en de majoor blijkt inderdaad niet het soort man te zijn dat zich gevangen laat nemen!
Pakkend en verrassend verhaal van Herik Hanna die – net als de tekenaar – in Nederland totaal onbekend is.

 


(HH)