Recensie Lady S. 7 - Een lange seconde
Aymond & Van Hamme

 

Deel 6 van de topreeks Lady S. eindigde op buitengewoon harmonieuze wijze, zeker voor een spionage-strip. Een onverwacht weerzien met dood gewaande familieleden is niets bijzonders in dit soort actie-strips, maar 'ze leefden nog lang en gelukkig' zit er doorgaans niet in. Er duikt altijd wel weer één of ander avontuur op dat een onbekommerde oude dag in de weg zit.
In dit geval is het 't teruggekeerde familielid zelf dat roet in 't eten gooit.
Om de buitenwereld op afstand te houden was de dood van Shanja (Lady S.) en haar vader overtuigend in scene gezet, maar paps' eergevoel noopt hem ertoe in de openbaarheid te treden. Er zit voor Lady S. maar één ding op: aan de bak! Een sinistere man die aan het hoofd staat van een oppermachtige geheime dienst biedt haar vader een nieuwe identiteit en de mogelijkheid zijn onderzoekingen voort te zetten in Frankrijk, op voorwaarde dat Shanja voor de mysterieuze kolonel aan de slag gaat. Veel keus heeft ze niet.
Tijdens het verhaal blijkt dat ze bijzonder veel talent heeft voor het soort geheime en gevaarlijke klusjes dat de 'kolonel' voor haar in petto heeft. Naast dat talent heeft Lady S. ook nog eens veel geluk, héél veel geluk.
Niet het soort knusse geluk van een huis, een tuin, twee kindjes en een man, maar het soort geluk dat je in penibele situaties het leven redden kan.
Het leven van Lady S. mag dan niet over rozen gaan, voor de stripliefhebber zijn deze mooi getekende en goed vertelde verhalen een geschenk uit de hemel. Op zijn oude dag schudt meester-scenarist Jean Van Hamme schijnbaar moeiteloos een nieuwe topreeks uit zijn mouw...

 

(HH)