Recensie Amazones van troy 1 - Yquem de welwillende SC & HC
Arleston, Melanun & Dany

 

Het universum van Troy breidt zich verder en verder uit. Het omvat inmiddels een album of 30 à 40 (het ligt er een beetje aan waar je de grens trekt).
Enerzijds bespeur ik onder onze klanten een beetje Lanfeust-moeheid, anderzijds verkopen alle Lanfeust spin-offs goed. De nieuwste is verrassend genoeg getekend door oudgediende Dany.


Een vluchtige blik in het album doet je vermoeden dat het verhaal – net als de drie beeldschone hoofdrolspeelsters – weinig om het lijf heeft, maar die eerste indruk is fout!
Lynche en Raya verhuren zich als huurlingen om koopmanschepen te beschermen. In die functie komen ze af en toe tegenover elkaar te staan, maar als het werk gedaan is kunnen ze het goed met elkaar vinden. Tijdens zo'n rustpauze raakt Raya in de ban van Yquem de Welwillende, die met veel succes fondsen werft voor de arme kindertjes van Troy. Ze sluit zich bij zijn liefdadigheidsorganisatie aan. Lynche is sceptisch, maar als ze Raya's medaillon met het symbool van de organisatie ziet raakt ze geïnteresseerd. Ze besluit mee te reizen om uit te puzzelen hoe het precies zit met dat symbool en met Yquem's zogenaamde goede bedoelingen.
Onderweg ontmoeten ze de derde amazone Issan en blijkt Yquem niet helemaal de man te zijn waar hij zich voor uitgeeft.

 

Amazones van Troy is een prima avonturen-strip met een boeiend verhaal en leuke tekeningen, maar met Lanfeust van Troy heeft het eigenlijk heel weinig te maken...
Dat kunt u als een aanbeveling opvatten.

(HH)