opgevoerd worden; je zou de draad kwijt kunnen raken...

 

Daarvoor is Een lange bloedige nacht echter veel te vernuftig in elkaar gezet. Hoewel er vele verhaallijnen door elkaar krioelen loopt de schrijver er nergens in vast. De toch wel plotselinge wisselingen doen organisch aan en houden de vaart er in. Het verhaal blijft altijd goed te volgen, al is het lang niet simpel wat er allemaal gebeurt.
Een journalist is iets op het spoor, een soldaat met verlof ontmoet zijn 'oorlogsmoeder', een drukker van opruiende pamfletten wordt 't wat te heet onder de voeten en wil zijn centen nu het nog kan; het lijkt allemaal weinig met elkaar van doen te hebben. Maar al deze personages komen elkaar in de loop van de 24 uur waarin dit verhaal zich afspeelt tegen en allemaal dragen ze hun steentje bij om een mysterie op te lossen: Wat is er gebeurd met het 418e regiment van de 153e infanteriedivisie van het 20e legerkorps van het 6e leger in de Franse loopgraven?

Mooie tekeningen (in de verte lijken ze op die van de strip Fog), dreigend sfeertje en erg, erg goed verteld. Ik kan niet wachten tot deel twee uit is...

(HH)