Alfa en XIII, dat soort dingen. Helemaal bont wordt 't als er – zoals nu – in twee weken tijd drie (!) boeken van Jodorowsky verschijnen (De verschrikkelijke paus; Vorstenbloed en Bouncer 7).
Zul je zien dat we hierna weer twee jaar zonder zitten.
Maar goed, niet klagen...
Als u wegens valutaire tegenwind slechts één van deze titels aan kunt schaffen, raad ik u De verschrikkelijk paus aan (zie onze recensie van dit boek), dat is de beste van de drie.
Niet Bouncer?
Nee, al is er met de serie Bouncer weinig mis: Erg mooie tekeningen en een goed verhaal. Na deel 5 kwam dat laatste tot een logische conclusie. Mooi afgerond. Perfecte reeks! Toch zijn er ook een deel 6 en nu een deel 7 verschenen. Zijn die wel net zo goed als de eerste vijf delen?
Nee.
Jodorowsky, toch al niet zuinig met excentrieke personages, voert een wel heel bont gezelschap op in dit tweeluik. Om maar met de meest onwaarschijnlijke te beginnen: Axe head. Deze verschrikkelijke schurk heeft – zijn naam verraadt het al – een bijl in zijn kop die er niet meer uit kan. Als het warm wordt, en dat gebeurt nogal eens in de woestijn, zet het metaal uit en vergaat hij van de koppijn. Dat maakt hem er niet subtieler op. Axe head heeft vijf zoontjes bij vijf verschillende moeders en al zou je het niet denken van zo'n bruut, hij wil niet dat ze opgroeien tot ongeletterde moordenaars. Hij zit meer aan gelétterde moordenaars te denken en stuurt ze naar de school van de nieuwe schooljuf Evelyn. Axe head werkt voor de zwarte weduwe, die tracht al het land waaronder een door haar ontdekte bron opborrelt te pakken te krijgen. Dat mag goedschiks, maar kwaadschiks is voor de zwarte weduwe ook geen punt.

En wat doet Bouncer? Die laat zich in de luren leggen door de schooljuf én door de weduwe. De één superbraaf, de ander superslecht. Maar niets is zoals 't lijkt...
De geloofwaardigheid is ver te zoeken in deze twee delen, maar Jodorowsky sleurt je aan je nekvel mee door het verhaal en ruimt aan het eind de rotzooi netjes op.

Slecht idee, deel 6 & 7?
Eigenlijk wel.
Niet met plezier gelezen dus?
Dat wel, maar veel gekker moet 't toch niet worden...

(HH)