Recensie John Tiffany 1: Het geheim van het geluk
door Dan Panosian & Stephen Desberg


 

John Tiffany verdient goud als premiejager maar hij weet het geld ook goed te spenderen aan luxe, grote, snelle en peperdure auto's en hoertjes.
Toch is-ie als een blok gevallen voor de Oekraïense Magdalena, een gestudeerde, pianospelende, sensitieve schoonheid. John heeft vier mensen die hij vertrouwt: dominee Lovejoy, een predikant met brede opvattingen; Wan Chao, een Chinese computerexpert die voor hem de mensen op wier hoofd de hoogste premie staat opsnort; Dorothy Parker, die zijn steun en toeverlaat is tijdens zijn jachtactiviteiten en Magdalena Prokoviev, zijn persoonlijke hoer en grote liefde.
Alles gaat goed totdat hij een beruchte Pakistaanse terrorist, – O Animal geheten – zwaar gewond aflevert bij de CIA in ruil voor een premie van $1.500.000.
Enige tijd later blijkt er op Internet een premie van $800.000 op John Tinnay's eigen hoofd te zijn gezet!
Wie heeft dit gedaan? In eerste instantie denkt John dat een van zijn trouwste vrienden hem verraden heeft.
De vraag is wie?
Zijn kopprijs blijkt een Pakistaans initiatief en John gaat op pad om met de dader af te rekenen.
Hij loopt in de val: O Animal blijkt springlevend en zeer wraakzuchtig te zijn. Dorothy die met hem meereisde moet hem dus verraden hebben.......of toch niet?

 


Goed verhaal, vlot verteld. Leest lekker. Het is een ruig wereldje waarin het zich allemaal afspeelt en daar past de gehanteerde tekenstijl uitstekend bij. Deel 1 Het geheim van het geluk ziet er goed uit en ademt de sfeer van die andere grootheid op dit gebied: Parker.
Ik kijk met spanning uit naar deel 2.

 


(FTH)