Recensie Thorgal saga 1 Vaarwel Aaricia door Robin recht naar Rosinski & Van Hamme Uitgeverij Lombard

Recensie Thorgal saga 1 Vaarwel Aaricia door Robin recht naar Rosinski & Van Hamme Uitgeverij Lombard

 

Recensie Thorgal saga 1 Vaarwel Aaricia
door Robin Recht (naar Rosinski & Van Hamme)
Uitgeverij Lombard

 

De serie Thorgal telt nu er een gloednieuwe reeks gelanceerd wordt – al zo'n vijfenzestig albums.
De vraag is dan: valt er nog wel iets relevants te vertellen?
De manier waarop de nieuwe reeks Thorgal Saga wordt aangepakt is in ieder geval veelbelovend: Naar voorbeeld van veel grote reeksen krijgt ook bij Thorgal Saga een stripmaker of een team van stripmakers de kans om in één album hun eigen ding te doen met het universum dat Rosinski en Van Hamme dik veertig jaar geleden hebben geschapen.
Robin Recht (Conan, Elric, Het Derde testament) bijt de spits af en hij gaat tegelijkertijd terug naar het begin én naar het einde,
Het verhaal vangt aan als Thorgals grote liefde Aaricia net gestorven is en Thorgal gek wordt van verdriet. Nidhogg, de verraderlijke slangengod, biedt hem de kans Aaricia terug te zien waardoor Thorgal in het verleden terechtkomt. In zijn éigen verleden.
Robin Recht's kennismaking met de reeks was het korte verhalen-album Het sterrenkind en het is daar dat hij z'n inspiratie haalde voor Vaarwel Aaricia.

Hij vertelt een degelijk verhaal, waarin – voor wie daar bang voor was – niet erg veel ruimte is voor Thorgals verdriet over het heengaan van Aaricia. Het album kent veel actie en beweging, iets wat de hier zeventig jaar oude held zichtbaar moeite kost!
Het tekenwerk is prachtig en met name wat dat betreft leidt Recht de reeks terug naar haar begindagen. Bovendien geeft Gaétan Georges met zijn inkleuring precies de sfeer weer die je kent uit de eerste albums.
Al met al is Vaarwel Aaricia méér dan verdienstelijk en als op deze ingeslagen weg voortgegaan wordt kan Thorgal gerust nog een aantal albums mee!

 

(Hans Hartgers)

Interesse? Koop het album hier!