Recensie Quentin over Tarantino HC door Amazing Ameziane Uitgeverij Sherpa

Recensie Quentin over Tarantino HC door Amazing Ameziane Uitgeverij Sherpa

 

Recensie Quentin over Tarantino HC
door Amazing Ameziane
Uitgeverij Sherpa

 

Een strip over een schilder; een schrijver; een dichter, dat hebben we allemaal al wel eens gezien. Een strip over een fílmmaker is vrij uniek!
Ook de filmmaker is vrij uniek trouwens want we hebben het hier over Quentin Tarantino!

Quentin staat bekend om twee dingen: zijn briljante monologen en zijn forse eigendunk. Dat de maker van deze strip zich Amazing Ameziane noemt getuigt eveneens van eigendunk en dat hij zijn strip vertelt in de vorm van één lange Quentin-monoloog past ook perfect bij Tarantino’s films.
Qua tekenstijl en vormgeving speelt Ameziane leentjebuur bij vele (Amerikaanse) collega’s.
Zo is er een hoofdstuk dat getekend is in de van Frank Miller bekende Sin City-stijl; hergebruikt hij onder andere een Wolverine-cover en benut hij voor een ander hoofdstuk het lettertype en het uiterlijk van de Calvin & Hobbes-strips. Het album zit trouwens sowieso tjokvol verwijzingen naar grafische kunst, strips, films, etcetera, etcetera.
Ameziane is geen briljant tekenaar, maar juist door de grafische verscheidenheid houdt hij deze meer dan tweehonderd pagina’s tellende strip interessant.
Wat hij goed kan is Tarantino’s hoofd vrij overtuigend op papier zetten.
Ik heb ze niet geteld, maar zijn ponum komt in dit album op vrijwel elke pagina een paar keer voor!
Dat krijg je met monologen...

Net als bij Tarantino zelf is Ameziane’s taalgebruik erg goed, waardoor je nergens het idee hebt dat je feitelijk zit te ‘luisteren’ naar een maniak die maar door raast.
Hoewel ik bekend ben met zijn films heb ik nooit veel gelezen over de persoon Tarantino zélf, maar de toon die Amazing Ameziane hier treft komt op mij heel authentiek over.
Alsof je Quentin zélf hoort vertellen over Tarantino.
Hoewel je vermoedelijk helemaal niets begrijpt van dit boek als je niet bekend bent met Tarantino’s films denk ik toch dat Ameziane het met dit onderwerp niet beter had kunnen aanpakken!

 

(Hans Hartgers)

Interesse? Koop het album hier!