Recensie Onder de kiezels schuilt het strand HC door Pascal Rabate Uitgeverij Concerto Books

Recensie Onder de kiezels schuilt het strand HC door Pascal Rabate Uitgeverij Concerto Books

 

Recensie Onder de kiezels schuilt het strand HC
door Pascal Rabate
Uitgeverij Concerto Books

 

Pascal Rabaté maakt bijzondere strips met veel sfeer.
Zijn laatste (tweedelige) strip De nederlaag had voldoende sfeer, maar het verhaal sprak me minder aan dan vrijwel al zijn vorige albums: Ibicus, Een tweede jeugd, De Maria van plastic, De feestwinkel, Didier, het vijfde wiel aan de wagen, stuk voor stuk aanraders die vaak eindigden in onze top of als ons stripboek van de maand.

In Onder de kiezels schuilt het strand handelt het rond drie studenten, een toekomstig econoom; militair en rechter, die – als hun ouders op vakantie gaan – alleen thuisblijven en zich eens lekker te buiten gaan aan de wijnkelders van hun vaders.
Echt een bacchanaal kan het niet worden, maar een paar flesjes zullen de opvoeders niet direct missen.
Francis, Édouard en Albert krijgen als ze op het strand in het donker een fles wijn soldaat maken gezelschap van Odette, een knappe jonge dame.
Zij windt de jongens in een mum van tijd rond haar vinger en daardoor lopen ze met open ogen in een val.
Francis weet er aanvankelijk aan te ontsnappen, maar juist híj zal degene blijken te zijn die het meest te maken krijgt met degenen die de val opstelden…

Het tekenwerk van Rabaté is los en artistiek, maar wie wat beter kijkt ziet dat de man wel degelijk weet wat hij doet. Een knap stripmaker die een vrij eigen beeldtaal ontwikkeld heeft, die toch elk album weer nét even anders is.

Onder de kiezels schuilt het strand is een verhaal over misdaad, maar ook over opstand.
Opstand van een jongen met privileges die liever zijn éigen weg gaat, in plaats van het door zijn ouders uitgestippelde pad te volgen.
En als zo vaak is er een vrouw voor nodig om hem dat te doen beseffen.
Opnieuw een aanrader van Rabaté!

 

(Hans Hartgers)

Interesse? Koop het album hier!