Recensie Antananarivo HC door Sylvain Vallee & Mark Eacersall

Recensie Antananarivo HC door Sylvain Vallee & Mark Eacersall

 

Recensie Antananarivo HC
door Sylvain Vallee & Mark Eacersall

 

Amadée is een notaris is ruste. Het grote avontuur is altijd aan hem voorbij gegaan, maar dat geldt niet voor zijn buurman Jo.
Die heeft gereisd!
En avonturen beleefd!
...Bijna net zoveel als Jo's grote held en inspiratiebron stripheld Ruifje!
Amadée hangt 's avonds met een glaasje rum aan Jo's lippen en door al die spannende verhalen wordt het natuurlijk steevast veel te laat.
Amadée's echtgenote Francoise heeft weinig op met Jo en daar blijkt wel enige grond voor te zijn:
Als Jo plotseling overlijdt en Amadée verwoed op zoek gaat naar diens erfgenaam om hem Jo's verzameling Ruifje-boeken te gaan overhandigen rijst er enige twijfel over het waarheidsgehalte van Jo's avonturen...


Sylvain Vallée (Katanga, Er was eens, Spoorloos) zet Amadée en Jo met veel sympathie en vol humor op papier. Hij is erg goed in gezichtsuitdrukkingen, maar ook de autoritten waarbij Amadée zich 'op avontuur' waant en zich in gedachten ineens op de savanne bevindt worden door Vallée heel mooi in beeld gebracht. Fraai tekenwerk dat door de sprekende inkleuring van Delf nog beter uit de verf komt.
Antananarivo doet zowel qua tekeningen als qua sfeer erg denken aan Krasse knarren.
Het verhaal van Mark Eacersall – zijn eerste in het Nederlands vertaalde werk – is ook van eenzelfde kwaliteit als Lupano's Knarren.
Amadée blijft ondanks tegenslagen dapper doorploeteren op zoek naar Jo's zoon. Het is haast aandoenlijk.
En Jo zélf? Die laat zich zelfs door de dood niet tegenhouden en blijft gewoon avonturen beleven en de grote jongen uithangen.
Onmogelijke titel, maar leuk boek!

 

(Hans Hartgers)

Interesse? Koop het album hier!