Recensie De spion van Caesar 1 Memento mori door Fafner & Jean-Pierre Pecau

Recensie De spion van Caesar 1 Memento mori door Fafner & Jean-Pierre Pecau

 

Recensie De spion van Caesar 1 Memento mori
door Fafner & Jean-Pierre Pecau

 

    'Zeg, De spion van Caesar, is dat weer allemaal borsten en piemels of zit er ook nog een beetje historie in?'
vroeg een klant me onlangs.
Er zijn de laatste tijd wat – als historische verhalen vermomde – erotische strips verschenen waar hij minder enthousiast over was...
Ik bladerde het album even in. Ik zag naast de enorme spierbundel die de hoofdrol vervulde ook een gewillige dame voorbij komen met een ontblote voorgevel die de zwaartekracht récht in het gezicht uitlachte.
Inderdaad, op het eerste gezicht leek het allemaal nogal hormonaal aangedreven...

Maar dat valt allemaal enorm mee en komt vooral op het conto van tekenaar Fafner.
Max von Fafner tekende delen van de series Carthago adventures, Man van het jaar en Uur U.
Zijn tekenstijl is wat grotesk en de tekeningen voor De spion van Caesar zouden misschien eerder passen bij een gladde science-fiction-strip dan bij een historisch verhaal, maar dat vergeet je als je het verhaal begint te lezen. Veulpoeper Jean-Pierre Pecau vertelt namelijk een prima verhaal waarin hij Julius Caesar koppelt aan krachtpatser Coax.
Die is één van de piraten die Caesar ooit ontvoerden en voor losgeld terugverkochten aan de Romeinen. Tien goudstukken wilde de piratenkapitein aanvankelijk voor 'm hebben, maar Caesar ontstak in woede en beweerde dat hij minstens 50 goudstukken waard was!
Vond de piratenkapitein ook goed...
Caesar deed bij zijn vrijlating een belofte: Veel plezier met het goud maar jullie krijgen niet de gelegenheid om het allemaal uit te geven!
Een belofte die hij nakwam door alle piraten te kruisigen... tot Coax aan de beurt was.
Met Coax had hij namelijk een plannetje...

Voor De spion van Caesar gebruikt Pecau voldoende historische feiten om het interessant te maken, naast het losgeld-verhaal staan ook de Gallische oorlogen centraal.
Met nul piemels en slechts een beperkte hoeveelheid borsten is De spion van Caesar een veel lezenswaardiger strip dan je op het eerste gezicht zou verwachten.

 

(Hans Hartgers)

Interesse? Koop het album hier!