Recensie Bloedkoninginnen 8.1 De drie Iuliae HC Prinses van de woestijn door Antonio Sarchione & Luca Blengino

Recensie Bloedkoninginnen 8.1 De drie Iuliae HC Prinses van de woestijn door Antonio Sarchione & Luca Blengino

 

Recensie Bloedkoninginnen 8.1 De drie Iuliae HC
Prinses van de woestijn
door Antonio Sarchione & Luca Blengino

 

Een oudtante van mij ging op een wat genante manier heen:
Ze overleed op hoge leeftijd in een bejaardentehuis... zittend op het toilet!
Iets dergelijks overkomt de Romeinse keizer Caracalla tijdens een militaire campagne tegen de Parthen. Alleen was Caracalla nog lang niet zo oud als tante Stien, ging het er wat ruiger aan toe en werd hij een handje geholpen bij het maken van de overgang van deze wereld naar de volgende.
Door één van z'n eigen mensen nota bene.
Het machtsvacuüm dat ontstaat wordt snel gedicht door Macrinus die zichzelf tot de opvolger van Caracalla benoemt. Hij reageert zo snel en adequaat dat je je kunt afvragen of hij wellicht iets te maken had met de moord op de keizer.
Hij heeft op één ding niet gerekend: op tante Julia:
Iulia Maesa zet alles op alles om Macrinus te onttronen en haar éigen kleinzoon Sextus op de haar neefs troon te krijgen. En als ik zeg álles dan bedoel ik ook álles!
We kwamen al heel wat ambitieuze vrouwen tegen in deze reeks van Bloedkoninginnen, maar deze Iuliae spant de kroon. Ze deinst er zelfs niet voor terug haar eigen dochters te prostitueren om haar doel te bereiken...
Het is voor de lezer onmogelijk om ook maar een grammetje sympathie op te brengen voor deze gehaaide tante: Wat een ongelooflijke tang!

Hoewel het aan het begin even goed opletten is met al die namen vertelt Luca Blengino (7 Wonderen, De vorsers) met De drie Iuliae een boeiend verhaal.
Prinses van de woestijn wordt bovendien fraai getekend door Antonio Sarchione.
Hij werkte eerder met Blengino samen aan De 7 wonderen De tempel van Artemis; Casus Goudkoorts Yukon en Zeven Pistoleros. Een goed team!

 

(Hans Hartgers)

Interesse? Koop het album hier!