Recensie Het verval HC boek 1 en boek 2 door Jared Muralt

Recensie Het verval HC boek 1 en boek 2 door Jared Muralt

 

Recensie Het verval HC boek 1 en boek 2
door Jared Muralt

 

Even dacht ik dat stripmaker Jared Muralt insprong op de huidige situatie met zijn strip Het verval. Er waart in deze strip namelijk een wereldwijd virus rond! De gevolgen zijn zó dramatisch dat de gehele maatschappij ontregeld raakt: de strip ademt een haast post-apocalyptische sfeer.
Al snel is er nauwelijks nog iets eetbaars te vinden in de leeggeroofde supermarkten. Muralt beschrijft het afglijden van de maatschappij met een geloofwaardigheid die je doet beseffen dat zoiets in een worstcase scenario best eens waarheid zou kunnen worden. Is dit wat ons nog te wachten staat met het virus dat óns nu al bijna twee jaar in z'n greep houdt?
Maar de Nederlandse vertaling mag dan in 2021 van de persen gerold zijn, de strip is al ouder, van vóór de pandemie. Muralt heeft bij min of meer toeval een hyperactuele strip gemaakt!

De Zwitser debuteerde met de uitstekende strip Hellship van de inmiddels ter ziele gegane uitgeverij Gorilla. Ook de twee bij Silvester verschenen delen van Het verval zijn dik in orde.
Liam raakt zijn baan én zijn vrouw kwijt, maar kan zich niet veroorloven in te storten: hij heeft de zorg over twee kinderen. Toch zinkt hij beetje bij beetje weg in apathie.
Als de oudste spoorloos verdwijnt is dat de wake-up call die hij nodig heeft. Hij vindt haar terug en besluit de stad te verlaten, naar het platteland waar zijn schoonouders wonen. De tocht is zwaar en het verval van de maatschappij gaat in een hoger tempo dan het trio kan reizen.
Het duurt dan ook niet lang of ze raken in een uitzichtloze situatie verzeild...

Heel realistisch geschreven en fraai getekend in een stijl die wat doet denken aan het werk van Moebius. Het gedetailleerde tekenwerk en het felle realisme van het verhaal smaken naar meer.(Hans Hartgers)

Interesse? Koop het album hier!