Recensie West legends 1. Wyatt Earp's last hunt door Giovanni Lorusso & Olivier Peru

Recensie West legends 1. Wyatt Earp's last hunt door Giovanni Lorusso & Olivier Peru

 

Recensie West legends 1. Wyatt Earp's last hunt
door Giovanni Lorusso & Olivier Peru

 

Als je een strip oppikt met Wyatt Earp in de hoofdrol, dan verwacht je over diens beruchste wapenfeit te gaan lezen: het vuurgevecht bij de O.K. corral. In Wyatt Earp's last hunt verwijst tekstschrijver Olivier Peru wel naar die historische gebeurtenis, maar hij heeft een heel andere rol voor Earp in gedachten dan die van revolverheld. Dit eerste deel van West legends is namelijk meer een detective- dan een westernstrip, en dat is een aangename verrassing!

Earp wordt door zijn O.K. Corral-maatje Lucky Cullen uitgenodigd om naar San Francisco te komen. Premiejager Cullen heeft zijn oude beroep afgezworen, heeft zich in de stad gevestigd en daar fortuin gemaakt.
Earp is ondertussen op leeftijd en zijn rondzwervingen als premiejager en beroepsgokker hebben niet geresulteerd in een financieel comfortabele situatie. Misschien is het voor Earp ook tijd om zijn zwervende bestaan er aan te geven?
Maar hij wordt bij Cullen niet met open armen ontvanen: Mevrouw Cullen blijkt weduwe en Cullen is op beestachtige wijze omgebracht. Earp aanvaardt haar opdracht om de schuldige op te sporen en voor het gerecht te brengen.

Dit eerste deel van de West legend-serie is een inventieve western van Olivier Peru, die doorgaans fantasy-strips als Elfen en Broceliande schrijft, maar ons al eerder positief verraste met de historische strip De Medici's.
Zijn relaas van Wyatt Earp's laatste jacht zit goed in elkaar en boeit tot op de laatste pagina.
Het tekenwerk van Giovanni Lorusso (De Medici's) is wat hoekig en de inkleuring van J. Nanjan wat duister, maar dat sluit goed aan bij het schimmige spel dat in San Francisco door de hoge heren gespeeld wordt...

 

(Hans Hartgers)

Interesse? Koop het album hier!