Recensie Tristan 18. De veroveraar door Paul Teng & Valerie Mangin naar Jacques Martin

Recensie Tristan 18. De veroveraar door Paul Teng & Valerie Mangin naar Jacques Martin

 

Recensie Tristan 18. De veroveraar
door Paul Teng & Valerie Mangin naar Jacques Martin

 

Paul Teng is één van die Nederlandse striptekenaars die voet aan wal heeft gekregen in de Franco-Belgische stripwereld. Hij tekende voor Lombard de strips De oneven orde en Shane en maakte een oneshot met de grote Van Hamme (De telescoop). Recentelijker tekende hij enkele delen van Jacques Martin's Tristan en momenteel werkt hij aan een nieuwe cyclus van De klaagzang van de verloren gewesten.
Ik bedoel: dan ben je wél binnen in het wereldje!

De veroveraar is Teng's derde Tristan en ook hier is het tekenwerk weer uitmuntend.
Andere Tristan-tekenaars willen nog wel eens vervallen in stijfheid, maar Teng houdt alles even soepel en los zonder dat het tekenwerk inboet aan details.
Het verhaal van Valérie Mangin is ook prima. Het zit beter en en logischer in elkaar dan de verhalen die ze doorgaans voor Alex senator aanlevert...
Samen zetten ze een volwassen Tristan-avontuur neer dat handelt rond het tapijt van Bayeux... da's eigenlijk een vroege vorm van het door ons zo geliefde stripverhaal.
Het is in 't bezit van de bewoners van Caen, maar de Engelse hertog van Bedfort is er erg op gebrand alle schatten van Willem de Veroveraar in zijn bezit te krijgen, het tapijt incluis. Willem zou namelijk zijn voorvader zijn en dus heeft hij – vindt hij – recht op diens schatten. In Caen zijn maar weinigen dat met hem eens, maar houd zo'n machtig man maar eens tegen. Toch zijn er die het wagen...

Of Teng's tekenwerk voor De klaagzang van de verloren gewesten het einde betekent van zijn bijdrage aan Tristan... je weet maar nooit. Maar jammer zou het wel zijn, want Teng's Tristans behoren tot de beste in de reeks.(Hans Hartgers)

Interesse? Koop het album hier!