Recensie De onderzoeken van Lord Harold Twaalfde van zijn naam HC 1. Blackchurch door Xavier Fourquemin & Philippe Charlot

Recensie De onderzoeken van Lord Harold Twaalfde van zijn naam HC 1. Blackchurch door Xavier Fourquemin & Philippe Charlot

 

Recensie De onderzoeken van Lord Harold Twaalfde van zijn naam
1. Blackchurch HC
door Xavier Fourquemin & Philippe Charlot

 

Xavier Fourquemin & Philippe Charlot stonden samen al garant voor 't feelgood-drama De wezentrein en het historische drieluik Het kerkhof der onschuldigen. Beide prima reeksen, toegankelijk voor een breed publiek, maar enigszins beperkt in het grootschalig doorbreken op de stripmarkt omdat beide reeksen in harde kaft verschenen.
Iets dat voor veel kopers toch nog steeds een drempel blijft.
Ook hun nieuwste reeks De onderzoeken van Lord Harold krijgt een hardkartonnen jasje en gaat een krappe twee tientjes kosten.

Wat krijg je daarvoor? Ten eerste weer iets heel anders dan wat de heren totnogtoe maakten, al is de sfeer vergelijkbaar. Harold is – net als Jonas in Het kerkhof der onschuldigen – een wat naïevige jongeman. Maar het leuke aan Harold is dat hij zich met al zijn onstuimige enthousiasme staande weet te houden in een zeer duistere wereld. Beter nog, hij weet er verandering in aan te brengen.
De politieagenten van het commissariaat Blackchurch hebben de moed allang opgegeven ooit een misdaad op te zullen lossen in hun door-en-door verrotte district. Tot Harold er binnen wervelt en in een mum van tijd lopende zaken tot een goed einde brengt.
En ondertussen is er nóg iemand gebaat bij een rehabilitatie van Blackchurch. Om héél andere redenen...


Ook het gegeven van een Engelse lord die – tot grote schrik van zijn valet Donald – zomaar een báán aanneemt is leuk uitgewerkt. Hoe kan de trouwe bediende zó zijn belofte aan Lord Harold de Elfde gestand doen? Om de 'aristocraat van de straat' tóch bij kunnen staan verzint Donald een list.
Dat alles bij elkaar belooft nog heel wat voor de toekomst van Lord Harold, twaalfde van zijn naam...(Hans Hartgers)

Interesse? Koop het album hier!