Recensie De leeuw van Juda 1 door Hugues Labiano & Stephen Desberg

 Recensie De leeuw van Juda 1 door Hugues Labiano & Stephen Desberg

 

Recensie De leeuw van Juda 1
door Hugues Labiano & Stephen Desberg

 

Hugues Labiano is een niet heel bekende striptekenaar, die toch al heel wat fraaie strips op zijn naam heeft staan: Dixie road, Mister George, De vier hoeken van de wereld, Black op en hij volgde Marini op als tekenaar van De ster van de woestijn. Nu brengt hij ons (in samenwerking met Stephen Desberg met wie hij eerder Black op en De ster van de woestijn maakte) De leeuw van Juda.
Aan Labiano's manier van tekenen moet je misschien even wennen (ongetwijfeld de reden dat hij relatief onbekend is gebleven bij stripliefhebbers), maar hij heeft een geheel eigen stijl die zijn werk heel herkenbaar maakt. En genietbaar, hij is namelijk erg goed met decors en landschappen. Dat begint in De leeuw van Juda al met prachtige sfeertekeningen van het Afrikaanse, uitgedroogde landschap onder een bloedrode hemel. Inkleurder Jérôme Maffre verdient daar ook zeker complimenten voor.


Stephen Desberg is een rasverteller die al onnoembaar veel albums heeft geschreven (ruim 170 hits op onze wesite alleen al). In dit eerste deel van het verhaal van John Wallace houdt hij het allemaal lekker geheimzinnig.
We komen te weten dat John verdacht wordt van de moord op twee zwarten. In de gevangenis waar hij belandt heerst een onmenselijk beleid.
Het is er feitelijk op gegrond vier-vijfde van de gevangenen te laten creperen zodat alleen de sterksten overblijven. Die kunnen na deze strenge selectie dan mooi het Britse rijk gaan dienen...
Overblijven is John Wallace zeker van plan, dat dienen minder.
Wat Desberg precies voor heeft met John Wallace houdt hij in dit eerste deel nog grotendeels voor zichzelf, maar dat hij z'n mannetje staat en zich staande zal weten te houden wordt wel duidelijk.
De leeuw van Juda is een veelbelovend eerste deel van deze trilogie.(Hans Hartgers)

Interesse? Koop het album hier!