Recensie Het vel van de beer 2 HC door Oriol & Zidrou

 Recensie Het vel van de beer 2 HC door Oriol & Zidrou

 

Recensie Het vel van de beer 2 HC
door Oriol & Zidrou

 

Stripverteller Zidrou heeft niet veel nodig om je te boeien.
Hij vertelt in dit tweede deel van Het vel van de beer een vrij rechttoe-rechtaan verhaal over 'het milieu'. De vijftienjarige Andrea Montagne is getuige van de moord op zijn vader, de verkrachting van zijn moeder en haar daarop volgende zelfmoord.
Nogal veel voor een zonovergoten zomerdag.
Don Orso (Baas Beer) adopteert de jongen zonder dat die zich bewust is van Orso's rol in het geheel.
Andrea wordt liefdevol opgenomen in Orso's gezin, Dochter Nathalia wordt heimelijk verliefd op hem, maar het is haar broer Aurelio die de liefde met Andrea consumeert...
Hoewel Zidrou het zonder opsmuk vertelt voel je als lezer het onheil in je nek hijgen en het boek eindigt dan ook met de nodige dramatiek. Maar zonder dat de strip voorspelbaar of kazig wordt.
Een andere auteur zou met dezelfde ingrediënten misschien een doorsnee album afleveren, maar Zidrou maakt er iets bijzonders van.

Het tekenwerk van Oriol is typisch, maar zeer sfeervol. Zijn krasserige tekenstijl en zijn gewaagde manier van inkleuren maken Zidrou's verhaal er alleen maar mysterieuzer en bijzonderder op.
Het is voor het begrijpen van dit verhaal niet nodig om deel 1 van Het vel van de beer gelezen te hebben. Maar dat was ook al zo'n geweldig boek, dus waarom zou je jezelf tekort doen door het bij één album te laten?(Hans Hartgers)

Interesse? Koop het album hier!