Recensie Largo Winch 21 Morning star & 22 Scharlaken zeilen door Philippe Francq & Eric Giacometti

 Recensie Largo Winch 21 Morning star & 22 Scharlaken zeilen door Philippe Francq & Eric Giacometti

 

Recensie Largo Winch 21 Morning star & 22 Scharlaken zeilen
door Philippe Francq & Eric Giacometti

 

Largo Winch is nog steeds onverminderd populair in de stripwinkel, maar ik had het na een album of wat wel gehad met de miljardair in spijkerbroek. Komt misschien ook omdat die hele financiële wereld mij totáál niet interesseert. En dat is toch waar het in Largo Winch om draait: De tycoon die niets geeft om geld, de rijke stinkerd die niet denkt met z'n portemonnee maar met z'n hart.


Het tekenwerk van Philippe Francq blijft prachtig verzorgd en boeiend, maar bedenker en scenarist Jean van Hamme gooide er in z'n laatse tweeluik wel en beetje met de pet naar. Dat Largo en Simon
in deze reeks met de knapste types tussen de lakens belanden, dat wisten we al, maar in Crossfire / 20 Seconden geeft echt zo'n beetje de hele cast van de strip 'm van jetje. We worden ongevraagd deelgenoot gemaakt van de erotische escapades van Largo's secretaresse Miss Pennywinkle en Groep W-topman Dwight Cochrane en dat was er – hoewel het wel een functie had in de strip – een beetje teveel aan.


Goed nieuws dus dat het daarop volgende tweeluik geschreven werd door een nieuwe scenarist Eric Giacometti. Hij vertelt een complex verhaal over een groep Russen die Largo – net als ik – een beetje zat zijn.
Alle bekende ingrediënten zijn in Morning star en Scharlaken zeilen natuurlijk aanwezig – zoveel verschilt het verhaal dat Giacometti vertelt nou ook weer niet van Van Hamme's verhalen – en het zit allemaal goed in elkaar.
Een uitgekiende mix van complotten en actie. Mooie decors ook, want het verhaal voert Largo over de hele aardbol en toont de lezer zowel natuur als archtectonische kunstwerken en de luxe verblijven van de jetset.
Knap bedacht, goed geschreven... prima plot en vlot verteld...
Niets mis mee, behalve dan dat het me allemaal voor geen meter boeide.(Hans Hartgers)

Interesse? Koop het album hier!