Recensie Bloedkoninginnen Cleopatra Koningin des doods 1 HC door Joel Mouclier, Mary Gloris & Thierry Gloris

Recensie Bloedkoninginnen Cleopatra Koningin des doods 1 HC door Joel Mouclier, Mary Gloris & Thierry Gloris

 

Recensie Bloedkoninginnen Cleopatra Koningin des doods 1 HC
door Joel Mouclier, Mary Gloris & Thierry Gloris

 

Geschiedenis kan sáái zijn! Wie ooit – net als ik – geprobeerd heeft het standaardwerk over de Nederlandse geschiedenis van Jan en Annie Romein te lezen kan daar van meespreken. Niet om door te komen. Sommige mensen slagen er in zoiets boeiends als onze eigen geschiedenis volledig te smoren in feitjes.
Bij historische boeken is zoiets nog indenkbaar, maar bij strips mag dat niet gebeuren. Een strip moet in de eerste plaats – vind ik – een verhaal vertellen. En dat kan niet iedereen even goed.
Wie iets wil vertellen over bijvoorbeeld Cleopatra heeft niet voldoende aan het handjevol feiten dat er over haar bekend is, die moet over het skelet van feitjes een verhaal heen boetseren.


Marie & Thierry Gloris (Aspis, Valois) gaan in Cleopatra Koningin des doods met de beroemde Egyptische koningin aan de slag en brengen het er goed vanaf. Ze slagen erin haar een karakter mee te geven en nemen de strijd tussen haar en haar mederegent – Cleopatra's broer én echtgenoot – als uitgangspunt.
Dat én de legendarische sexdrive van de koningin...
Hoe het historisch precies gegaan is zullen we
nooit helemaal zeker weten, maar wat de Glorissen hier vertellen lijkt vrij goed te kloppen en levert een onderhoudend verhaal op!
De tekeningen en inkleuring van Joël Mouclier (Draken, Semio) zijn iets vrijer dan die van de overige onderreeksen van Bloedkoninginnen. Niet verkeerd, maar wat aan de bonte kant.
Eigenlijk is Cleopatra Koningin des doods precies wat je er als lezer van verwacht...(Hans Hartgers)

Interesse? Koop het album hier!