Recensie Suske & Wiske oneshot 3 De kwakkelende kwakzalver door Jean-Marc Krings & Zidrou naar Willy Vandersteen

Recensie Suske & Wiske oneshot 3 De kwakkelende kwakzalver door Jean-Marc Krings & Zidrou naar Willy Vandersteen

 

Recensie Suske & Wiske oneshot 3 De kwakkelende kwakzalver
door Jean-Marc Krings & Zidrou naar Willy Vandersteen

 

De derde Suske & Wiske oneshot werd gemaakt door een duo dat al eerder twee zeer geslaagde tribute-albums op de markt bracht:
Krings & Zidrou stoften Roba's De Sliert af en het resultaat was vrolijk, sympathiek en dik in orde. Bleek ook wel, het eerste album verkocht uitgeverij Arcadia in een mum van tijd uit.
Wat me als eerste opvalt is dat het tekenwerk van Jean-Marc Krings voor deze Suske & Wiske oneshot wat haastiger op papier gezet lijkt dan zijn werk voor De Sliert. Dat wil niet zeggen dat het er niet goed uitziet, maar het heeft een iets ruwere feel.

Zidrou kennen we als een bewogen auteur, die zich vele misstanden aantrekt en ze graag middels stripalbums onder de aandacht brengt. Deze keer neemt hij het op voor het Europese stripverhaal zèlf, dat danig in de verdrukking zit.
Niet dat er onvoldoende nieuwe albums verschijnen, maar de jonge generatie laat het qua striplezen afweten. De Franse striphelden zien in de Belgische stripfiguren een bedreiging en proberen Suske, Wiske en hun vrienden bij de grens te weren.
Die zijn om een heel andere reden afgereisd naar Parijs, maar daar laat Beccasine zich niet door tegenhouden. Zij weet een heel stel bekende (en in Nederland minder bekende) Franse striphelden te strikken aan haar zijde mee te vechten tegen het Vlaamse gevaar.
De kwakkelende kwakzalver zit dus vol gastoptredens. En vol verrassende plotwendingen, waarvan de leukste is dat het gevaar veel reëler is dan het lijkt en uit een totaal andere hoek komt.
Ook grappig is dat Zidrou's Willy Vandersteen reeds bij z'n vijfhonderdste Suske & Wiske is, die hij niet meer tekent maar regisseert.
Leuk album, maar niet zo goed als De Sliert terug van weggeweest...
Daarvoor is Zidrou's Suske & Wiske net iets te gekunsteld.(Hans Hartgers)

Interesse? Koop het album hier!