Recensie Jylland 2. Dode macht door Przemyslaw Klosin & Bruno de Roover

Recensie Jylland 2. Dode macht door Przemyslaw Klosin & Bruno de Roover

 

Recensie Jylland 2. Dode macht
door Przemyslaw Klosin & Bruno de Roover

 

Over het eerste deel van Jylland was ik al enthousiast.
Het zat allemaal goed in elkaar en ook het tekenwerk van Przemyslaw was dik in orde. Veel karakterkoppen, zoals je dat bij Vikingen verwacht.
Hoopvol gestemd begon ik aan het tweede deel
Dode macht.
Vikinghoofdman Sten heeft het halve dorp tegen zich in het harnas gejaagd door de hervormingen, die tijdens z'n laatste plundertocht zijn doorgevoerd, terug te draaien.
Met harde hand heeft hij iedereen die zich daar tegen verzette de mond gesnoerd.

Helaas heeft zijn voormalige strijdmakker Gavnar zich ook tegen hem gekeerd. Erger is dat die ervandoor is gegaan met de buit van die laatste plundertocht. Sten wil achter hem aan, maar heeft daarvoor het Vikingleger nodig. En dat gaat alleen mee als hij hen betáált.
Goud heeft Sten in principe zat, hij heeft zelfs zóveel buitgemaakt dat hij slechts de helft kon meenemen naar huis. Hij kan er alleen niet bij!
Hij slaagt er maar niet in het leger ervan te overtuigen dat ze nu nog even onbetaald aan de slag moeten, zodat hij hen het werk later ruimschoots kan vergoeden.

Ik schrok halverwege het album wel even toen het er op leek dat De Roover wat al te nonchalant te werk ging en de gemakkelijke weg leek te kiezen.
Maar daar schoot alleen mijn vertrouwen in de schrijver te kort, niet diens kwaliteiten!(Hans Hartgers)

Interesse? Koop het album hier!