Recensie Gunfighter 1 door Michel Rouge & Christophe Bec

Recensie Gunfighter 1 door Michel Rouge & Christophe Bec

 

Recensie Gunfighter 1
door Michel Rouge & Christophe Bec

 

Gunfighter begint waar Comanche ophoudt.
Of nee, het begint waar Comanche óók zo'n beetje begon: Met de komst van een gunslinger op een boerderij waar een jonge eigenaresse met behulp van een oude knecht probeert zich te handhaven tussen machtige en nietsontziende buren.
Anderzijds doet Gunfighter denken aan een ánder klassiek stripalbum: Prikkeldraad in de prairie. Wie zich dat album van Lucky Luke nog kan herinneren weet dat prikkeldraad in de prairie maar één ding kan betekenen: heibel!
Zo ook hier. Bij een heftig onweer slaat de kudde van Katherine en haar broer Wayne op hol en loopt zich te pletter op het prikkeldraad dat grote veeboer Wallace rond zijn waterplaats heeft aangebracht...

Dat is het begin van een goed doortimmerd western-verhaal van Christophe Bec (Bunker, Carthago, Prometheus). Een western verwacht je niet direct uit de koker van deze science-fiction-schrijver, maar hij brengt het er goed vanaf. Het verhaal mag dan gebrouwen zijn uit bekende ingrediënten, Bec weet voldoende eigenheid te genereren om deze strip interessant te houden.
Het tekenwerk is in handen van oudgediende Michel Rouge, die ook de laatste delen van Comanche tekende. Een doorgewinterd vakman, die zich als een vis in 't water voelt bij het western-genre.
De liefhebber weet genoeg, dit kun je blind aanschaffen!(Hans Hartgers)

Interesse? Koop het album hier!